SİVAS (AA) - İmam Hatipliler Derneğinin (ÖNDER), "Geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür" parolasıyla temel din eğitiminin önemini ifade etmek için başlattığı teşvik kampanyasına Sivas'taki bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, seçmeli ders olarak Hz. Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih edilmesi çağrısında bulundu.

Şimşek, ilkokul 4'üncü sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve veliler için en önemli noktalardan birinin seçmeli dersler konusu olduğunu söyledi.

Ortaokul ve liselerde, seçmeli ders tercihlerinin 19 Şubat'ta sone erdiğini hatırlatan Şimşek, şunları belirtti:

"Ahlak eğitimi, Kur'an-ı Kerim ve peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek onu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak algılamalarına katkı sağlayacaktır."

Seçmeli ders çağrısına Ensar Vakfı Sivas Şubesi, TÜGVA, Sivas İhramcızade Eğitim Kurumlarını Koruma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve İmam Hatipliler Platformu da destekledi.