YOZGAT (AA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı, başarılı projelere 17 milyon lira destek verileceğini söyledi.

Bir resoranda basın toplantısı düzenleyen Taşçı, ORAN desteklerinden yararlanmak için kaliteli ve başarılı projelerin sayısının artması gerektiğini belirtti.

ORAN'ın, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ın yer aldığı TR72 Düzey II bölgesinde hizmet verdiğini ifade eden Taşçı, 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında dört ayrı mali destek programının 22 Şubat tarihinde ilan edildiğini dile getirdi.

Başarılı projelere toplam 17 milyon lira destek verileceğini vurgulayan Taşçı, son başvuru tarihinin 25 nisan olduğuna işaret ederek, müracaatların internet üzerinden yapılabileceğini aktardı.

TR72 bölgesinin alanının geniş olduğunu kaydeden Taşçı, "TR72 TR bölgesinde nüfusumuz 2 milyon 400 bindir. Bunun 430 binini Yozgat oluşturuyor. 58 bin kilometrekare çoğrafi alanımız var. Hollanda’dan büyüğüz, Avusturya’dan biraz küçüğüz ama ürettiğimiz katma değer bunların çok çok gerisindedir. Bu işin aslında coğrafya ile bir bağlantısı yok. Bunun katma değerle, nitelikli insan gücü ve doğru üretim yapısıyla alakası var” diye konuştu.

Taşçı, Bozok Üniversitesinin hızlı bir şekilde gelişimini sürdürdüğüne vurgu yaparak, "Ajansların kuruluş amaçlarından birisi de bölgede iller arası kalkınmışlık farkını azaltmaktır. Ajans olarak proje değerlendirilmesi yaparken, az gelişmiş illerden gelen projelere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bunun içinde proje sayısının artması ve kaliteli projelerin üretilmesi gerekir. Proje sayılarının artırılması için ajans olarak girişimcilik kursları düzenleyeceğiz. Yatırım miktarına göre destek verilebilecek. Bu da proje sayısını mutlaka artıracaktır” ifadelerini kulandı.

Toplantıya, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.