Ordu Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği “Ordu Yaylaları” adlı fotoğraf sergisi Fatsa ilçesinde açıldı.

Fatsa Kültür Sarayında gerçekleştirilen sergide eşsiz güzelliklere sahip Ordu yaylalarının yer aldığı 64 fotoğraf beğeniye sunuldu. 19 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, “Herkesin gıptayla baktığı bakir yaylalarımızı geleceğe aynı güzellikte taşımak toplumsal bir görevdir” dedi.

“Gelecek yıllara bu güzellikleri birlikte taşıyalım”

Sergi hakkında bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, “Fotoğraf sanatçıları Recep Köroğlu ve Necmettin Güney’in fotoğraf arşivinden alınan Kabadüz, Mesudiye, Gölköy, Aybastı, Korgan ilçelerimizin farklı yaylaları ve bu yaylalardaki yaşantıyı anlatan 64 fotoğraf eminim ki herkesin ilgisini çekecektir. İsteriz ki gelecek yıllara bu güzellikleri birlikte taşıyalım. Belkide ülkemizin en bakir doğal güzelliklerinin yer aldığı Karadeniz yaylaları toplumsal olarak sahip çıkmamız gereken en önemli hazinelerden biridir. İlimizde yer alan yaylalarımız da bu hazinenin birer parçasıdır. Doğa turizmi tüm dünyada ekonomik olarak en çok girdiyi sağlayan turizmin en önemli kollarından biridir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaylalarımızın korunması, güzelleştirilmesi ve geleceğe taşınması için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Başta fotoğraf sanatçılarımız olmak üzere sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun ile Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, fotoğraf sanatçıları Recep Köroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.