İSTANBUL (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda üsteğmenken, 28 Şubat sürecinde ordudan ilişiği kesilen Erdal Okçuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin başlarında evlenmeye karar verdiğini söyledi.

Erdal Okçuoğlu, o süreçte, verilen emre göre, fotoğrafların başı açık olmasının istendiğini belirterek, Eşi tesettürlü olanlara karşı yoğun baskı vardı. Biz de ordudan atılmamak için bunu saklamaya karar verdik. Bilinmesi halinde başımıza neler geleceğini biliyorduk. Evlendik ve tek çare olarak evliliğimizi gizlemek zorunda kaldım" diye konuştu.

Evli olmasına rağmen, dışarıda bekar gibiymiş yaşamak zorunda olduğunu aktaran Okçuoğlu, şöyle devam etti:

"Çok zor şartlarda bunu yaptım. Evliyim ancak eşimle bir yere gidemiyorum. Evli olduğumu sürekli saklıyorum. Mümkün mertebe dışarı birlikte çıkmıyorduk. Çıksak bile birbirimizden ayrı yürüyorduk. Otobüse binince, ayrı koltuklarda seyahat ediyorduk. Sürekli yakalanma korkusuyla yaşıyorduk."

Erdal Okçuoğlu, resmi nikahını bildiremediği için evlilere verilen hiçbir haktan faydalanamadığını belirterek, bundan dolayı lojmanda kalamadığını, eşinin sağlık karnesi bile alamadığını ifade etti.

"Evli olduğum ortaya çıkınca ihraç edildim"

Tüm çabalarına rağmen, olayın farklı şekilde de olsa ortaya çıktığını kaydeden Okçuoğlu, "Peşimize adam takmışlar, tahkikat yapmışlar. Bir gün, 'Bir kadınla dost hayatı yaşıyorsunuz' diye yazı geldi. Evli olduğumu bilmedikleri için böyle zannetmişler. Böyle olunca evli olduğumu bildirmek zorunda kaldım. Başörtülü biriyle evli olduğum ortaya çıkmış oldu. İlk iş olarak başka yere tayinimi çıkardılar. Sonra ağustos şurasında silahlı kuvvetlerle ilişiğim kesildi" ifadesini kullandı.

Okçuoğlu, ihraç edildikten sonra çok zor bir dönem geçirdiğini anlatarak, "Vasıfsız bir insan olarak ortada kaldım. Farklı sektörlerde hayata tutunmaya çalıştım. Evini geçindirmem lazım ancak iş yok. Çok zor günler geçirdik. Şu anda bile sokakta yürürken karşıdan gelen tanıdık birini görünce, elimde olmadan yolumu değiştiriyorum. Çünkü yıllarca evli olduğum anlaşılmasın diye böyle yapıyordum, tanıdıklardan kaçıyordum. Hala bunu tam olarak üzerinden atamadım. Bunu psikolojik sıkıntı hala üzerimde" şeklinde konuştu.