Bursa’da organ bağışına dikkat çekmek için Hacivat kıyafeti giyip ömründe ilk kez yamaç paraşütü yapan dernek yöneticisinin zor anları kameralara yansıdı. Kalkış sırasında yaşanan küçük kazaya rağmen yılmayan ekip, ikinci denemenin ardından gökyüzünde kuş gibi süzüldü.

Gürsu Belediyesi Havacılık Kulübü (GÜRHAVK) ile Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Organ Bağış Haftası dolayısıyla nakil yapılan hastaları uçurmak için farklı bir program düzenledi. Hacivat kıyafeti giyen Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi İsmail Biçer, biri bayan iki pilotla uçmak istedi. Kalkış sırasında yaşanan küçük bir kaza, ekibe zor anlar yaşattı. Metrelerse sürüklenen Biçer ve iki pilotu yardıma koşan arkadaşları kurtardı. Buna rağmen yılmayan ekip, ikinci denemenin ardından uçmayı başardı. Ömründe ilk defa uçarak, hayatında hiç unutamayacağı bir anı yaşayan Biçer, tek amaçlarının organ bağışına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 20 dakika gökyüzünde süzüldükten sonra tören alanına inen İsmail Biçer, sadece Bursa’da 3 bin böbrek hastası olduğunu ifade ederek, “Bu hastalarımızın bini nakil bekliyor. Türkiye genelinde ise 70 bin böbrek hastası var. Halkımızı, organ bağışlama hususunda duyarlı olmalarını istiyoruz. O yüzden böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Tandem Pilotu Uğur Baytaç ise, normalde iki kişi ile yapılan uçuşun bugün 3 kişi ile yaparak yine Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını belirterek, “Bu Türkiye’de 3 ya da 4 kez yapıldı. Böylesine anlamlı bir günde ucuz yapmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Nakil olan Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akın’ın uçuşu ise hava muhalefetine takıldı. Pilotlar, hava şartları sebebiyle bu uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Başkan Akın, “Ben de nakil olmuş bir hasta olarak uçacaktım. Türkiye’de 70 bin diyaliz hastası var. Bu, Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Gayemiz organ bağışına dikkati çekmek” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Maksadımız insanların daha sağlıklı yaşaması. Kimsenin ömrünü uzatma kudretimiz olamaz. Ama daha sağlıklı yaşamaları için organ bağışı şart. Biz de buna dikkat çekmek için böyle bir faaliyet düzenledik. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Törenin ardından bütün ekipler, ‘Organ bağışı hayat kurtarır’ yazılı pankartla hatıra fotoğrafı çektirdi.