Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla ağabeyinden alınan böbrek, kardeşine nakledildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde yapılan başarılı nakillerle hastalar yeniden sağlıklarına kavuşmaya devam ediyor. Gaziantep’te yaşayan ve sağlık problemleri sebebiyle 2 yaşında böbreğinin birini kaybeden Sait Yıldırım’ın (22), diğer böbreğinin de yüzde 27 çalışmasından dolayı 20 yıldır böbrek hastalığı çektiği belirtildi. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 7 ay diyaliz tedavisi gören ve nakilden 3 ay önce kadavra için kayıt yaptıran Sait Yıldırım, sağlık durumuyla ilgili şunları paylaştı:

“Bu süreçte kadavra çıkmayınca ağabeyim ‘böbreğimi veririm’ dedi. Ağabeyimin böyle bir teklifte bulunması beni çok mutlu etti. Hemen gerekli tetkikler yapıldı. Ağabeyimin dokuları uyunca nakil için hiç zaman kaybetmeden hastaneye yattık. Şuan böbreğim çalışıyor. İkimizde sağlıklıyız. Çok mutluyum. Bu güzel bir duygu”.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni tavsiye üzerine seçtiklerini belirten Sait Yıldırım, "İyi ki bu hastaneyi tercih etmişiz. Her şeyden çok memnun kaldık. Doktorumuz Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. İlgi ve güler yüzü hiç eksik etmediler” dedi.

Sait Yıldırım, nakile kadar yaşadıklarını, “Çok zor bir süreçti ama şükürler olsun ki geçti artık. Tedavi için sürekli Ankara’ya gidip geliyordum. Bunların hiç birine gerek kalmadığı için çok mutluyum” diyerek anlattı.

Ağabeyi İbrahim Yıldırım da organ bağışının önemini vurgulayarak, ‘’’Böylece, pek çok hayat kurtarılıyor. Herkesin organ bağışında bulunmasını tavsiye ediyorum’’ diye konuştu.

Evli 3 çocuk babası olan serbest meslekle uğraşan İbrahim Yıldırım (31), “Kardeşimin diyalize gidip gelmesi, diyaliz sonrası çektiği acılar bir süre sonra dayanılmaz hale geldi. Kardeşimi o halde görmeye dayanamıyordum. Bu süreçte kadavra da çıkmayınca hiç düşünmeden böbreğimi vermek istedim” diye konuştu.

Yapılan testler sonucunda dokular tutunca hemen nakil için hastaneye yattıklarını hatırlatan İbrahim Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tavsiye üzerine Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni tercih ettik ve çok memnun kaldık. Kardeşimin artık diyalize girmeyeceğini bilmek ve sağlığına tekrar kavuşmuş olmasını görmek beni çok mutlu ediyor. Herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bütün herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Hayat kurtarmak çok güzel bir duygu.”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da Türkiye’de organ bekleyen çok sayıda hasta olduğunu anımsatarak, ‘’Kimi duyarsızlıktan, kimi organını verecek kimsesi olmadığından hayatlarını kaybediyorlar. Ancak Yıldırım kardeşler arasındaki dayanışma, hepimize duygulu anlar yaşattı. Maalesef ki herkese bu şans gülmüyor” sözlerine yer verdi.