KIRŞEHİR (AA) - Aydın'da beyin kanaması geçirerek, hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan polis memuru İsmail Dede'nin (38) cenazesi, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Dede için Cacabey Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, baba Tuncel Dede, eşi Sezin Dede, kızları Rumeysa, Aybüke ve Ecrin Dede ile yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Sezin Dede, cenaze namazı öncesinde kızları ile bir süre eşinin tabutunun başında bekledi. Dede'nin naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından Gölhisar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Dede, evinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde verdiği yaşam mücadelesini önceki gün kaybetmişti. 

Ailesi, polis memurunun organlarını bağışlamış, Dede'nin karaciğeri İzmir Medical Park Hastanesine, iki böbreği ve ince bağırsağı ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilmişti.