Balıkesir’de, geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Akyol, organlarıyla 4 kişiyi hayata bağladı.

İvrindi yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 35 yaşındaki Ramazan Akyol, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesindeki 5. gününde beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine, Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü’nde görevli hemşire Emine Ekinci ve Doktor Mehmet Suluoğlu, organ bağışı için Akyol ailesi ile görüşerek onay aldı. Aileden alınan onay üzerine operasyon için hazırlıklara başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Mehmet Suluoğlu, hastanede hem keder, hem de umudun bir arada olduğu bir gece yaşadıklarını ifade ederek, "Ramazan kardeşimiz Aralık ayının üçünde geçirdiği trafik kazası sonucu hastanemize intikal etti. Ciddi bir travması vardı. Ne yazık ki 8 Aralıkta beyin ölümü gerçekleşti. Bu hayırlı karara ailesi de onay verdi. Kalbi, karaciğeri ve böbrekleri yapılacak operasyonla diğer hastalara nakledilecek" dedi.

Ameliyatı gerçekleştirecek olan Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise, operasyon öncesi yaptığı açıklamada, "Balıkesir Devlet Hastanesi’nin büyük emekleriyle bir donörümüz oldu. Öncelikle aileye başsağlığı diliyorum. İnsanlar öldükten sonra toprağa gitmesin, yeni canlar kurtarsın diye organlarını bağışlıyorlar. Bu vesile ile geldik, eğer nasip olursa karaciğer ve böbreği alarak Bursa’ya götüreceğiz. Eşleştirme yapıldıktan sonra organ bekleyen hastaları kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Ankara ve Bursa’dan gelen ekiplerce Ramazan Akyol’un karaciğeri ve 1 böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi’ne, kalbi Ankara Tıp Fakültesi’ne, ikinci böbreği ise İstanbul Gazi Osman Paşa Hastanesi’ne gönderildi.