KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de beyin ölümü gerçekleşen Murat Üzüm'ün (50) karaciğer, akciğer, pankreas ve böbrekleri, organ nakli bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Beyin kanaması geçiren Üzüm, ailesi tarafından dün akşam saatlerinde Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Burada doktorların müdahalesine rağmen hastanın beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine organ nakli koordinatörlüğü, Üzüm'ün organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Aile, hastanın organlarını bağışlama kararı aldı.

Sağlık Bakanlığınca Ankara'dan görevlendirilen ekip, hastaneye gelerek Üzüm'ün karaciğer, akciğer, pankreas ve iki böbreğini aldı.

Özel nakil aracıyla Ankara'ya götürülen organların, Türkiye genelinde organ bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

- "Hastamız, 5 kişiye umut oldu"

Ahi Evran üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aydın Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının gönderdiği ekip ile hastane hekimlerinin gerçekleştirdiği operasyonun sabaha kadar sürdüğünü söyledi.

Ailenin böyle acı bir günde örnek bir davranış sergilediğini dile getiren Güçlü, "Hayatını kaybeden hastamız, 5 kişiye umut oldu. Ailesine Sağlık Bakanlığımız ve hastanemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son olarak 2011'de bir hastanın organlarının bağışlandığı bildirildi.