KONYA (AA) - Beyşehir'i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi göl kıyısında yürütülen rekreasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Beyşehir'de gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, ilçe kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, AK Parti İlçe Teşkilatı, Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Beyşehir Gölü kıyısında yürütülen rekreasyon çalışmalarını da yerinde inceledi.

Tüfekçi'nin Beyşehir ziyaretine, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, DSİ 4.Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Meteoroloji Bölge Müdürü Sami Çevik, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumların Beyşehir’deki yöneticileri eşlik etti.

Bölgeyle yapılması planlanan yeni yatırım projeleri hakkında yerel yetkililere bilgi veren Tüfekçi, Beyşehir çıkışından Seydişehir hattına kadar uzanan bölgede yeni sulama projelerini hayat geçirecek yatırımların bu yıl için de programa alındığını söyledi.

Beyşehir Gölü kıyısında devam eden rekreasyon çalışmaları ile ilgili olarak yürüme ve bisiklet alanlarını bir an önce bitireceklerini belirten Tüfekçi, bu alanın uzatılarak genişletilmesini de arzu ettiklerini ifade ederek, BSA kanalında 16 milyon liralık yatırımla 130 kilometrelik tel örgü çalışması yapacaklarını söyledi.

Tüfekçi ayrıca, bölgedeki ormanlık alanlarda da birtakım yatırımları hayata geçirmek istediklerini belirterek, Beyşehir'in Yeşildağ Mahallesi'ne otomatik bir meteoroloji istasyonu kurulacağının Beyşehir Gölü'nün karşı tarafına da benzer bir istasyonun kurulabileceğini, bunun da araştırılarak çalışma yapılması için talimat verdiğini aktardı.

"Dedik ki, milli parklar şu anda Beyşehir'in korkulu rüyası haline geldi. Bunu artık bu halden çıkarmamız lazım. İnşallah milli parklar konusunda bir çalışma yapılacak. Yani 'milli' demek, milletin menfaatine demektir. Bunu anlamlandıracak, bu isme uygun çalışmaya girmemiz lazım dedik ve ona uygun çalışmalara girilerek, burada ne yapılabilir, yani vatandaşın hizmetine, istifadesine nasıl sunabiliriz o yönde çalışma üretilecek" diyen Tüfekçi, Beyşehir Gölü'nün kıyılarının temizlenmesi için bölgeye bir makine de gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Bakan Yardımcısı Tüfekçi'nin, Beyşehir Belediyesini ziyareti sırasında, Karadiken bölgesindeki 11 bin 500 metrekarelik orman arazisinin Beyşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi konusunda Tüfekçi'den destek istedi.