KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'ın yardımını dileyerek, inşallah Konya Ovası projesini (KOP) 31 Aralık 2019 saat 16.59 bitireceğiz. Mavi Tünel, 61 saat 1 dakika gecikti. Konyalılardan özür diledim, arkadaşlar olarak bu mesajı aldık" dedi.

Eroğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 tesisin toplu temel atma ve açılış töreninde, Konya'nın tarihi bir günü yaşadığını söyledi.

Açılışı yapılacak tesislerin ülkeye ve Konya'ya bereket getirmesini dileyen Eroğlu, Konya'ya 1 milyar 171 milyon liralık bir yatırımı hizmete aldıklarını ifade etti.

Eroğlu, bu yatırımların tamamlandığında çiftçinin cebine 673 milyon lira gireceğini vurgulayarak, "Çok önemli yatırımlar. 42 tesisin 21'i baraj ve gölet sulama tesisidir. Gerisi Orman, Meteoroloji ve Milli Parklar müdürlüklerinin yatırımlarıdır. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konya ile geçmişten gelen bir gönül bağı olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Kendimi Konya'nın hizmetkarı olarak görüyorum. Önceden yatırımlar iz ödenekte bekliyordu. KOP adıyla bilinen muhteşem proje DSİ'nin tozlu raflarında unutulmuştu. Hatta bir ara faaliyete girişmişler, 650 milyon dolarlık bir maliyetten dolayı vazgeçmişler. İlk defa Mavi Tünel'e el attım. 110 yıllık bir projeydi. Baraj ve tünel projesini tamamen değiştirdik. Şu anda 17 bin 34 metre uzunluğunda, 4 metre 20 santim çapında muhteşem tünel ile Bağbaşı Barajı bitti. İnşallah yakında Afşar ve Bozkır barajlarını bitireceğiz. Böylelikle 414 milyon metreküp su Konya Ovası'na hayat verecek. 11 milyon dekar arazi sulanacak. Yılda 8 milyar lira Konya ekonomisine katkı sunacak."

Projeyle Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının da karşılanacağını anlatan Eroğlu, proje kapsamında hidroelektrik santrali kurulacağını bunun da Konya'nın ekonomisine katkı sunacağını bildirdi.

- Mavi Tünel, 31 aralık 2019 saat 16.59'da bitecek

Bakan Eroğlu, Konya'ya AK Parti hükümetleri döneminde 27 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Konya'ya yapılanları anlatacak olsak sabah olur. Konya'nın hizmetkarı Bakanlığımız, yatırımlarda 4,5 milyarla lirayla birincilik bayrağını elinde taşıyor ve vermeye niyetimiz yok. Başbakanımızın yardım ve desteğiyle daha hızlı hareket edeceğiz. Allah'ın yardımını dileyerek, inşallah KOP projesini 31 Aralık 2019 saat 16.59 bitireceğiz. Mavi Tünel 61 saat 1 dakika gecikti. Konyalılardan özür diledim, arkadaşlar olarak bu mesajı aldık. Konya ve Türkiye için büyük düşünen Başbakanımıza gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Daha önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok büyük destek verdi. Bana, 'Konya için ne gerekiyorsa yap' dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Hayırlı eylesin Halil İbrahim bereketi Konyamıza, ülkemize eylesin."