Bolu Dağı’nda kestane toplarken ayının saldırısına uğrayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi personeli Şeref Öztürk, kendi imkanlarıyla Düzce’nin Hasanbey köyüne inmeyi başardı. Yaralı halde 12 saat ormanlık alanda yaşam mücadelesi veren şahıs Düzce Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Dağı Polisevi bölgesindeki ormanlık alanda bulunan kestane ağaçlarından dökülen kestaneleri toplamaya çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu personeli Şeref Öztürk, dün saat 15.00 sıralarında aynı bölgede kestane yemeye gelen bir ayının saldırısına uğradı. Ayının saldırısından kurtulan Şeref Öztürk hafif yaralı olarak ayının bölgesinden uzaklaştıktan sonra cep telefonu ile jandarmayı arayarak yardım istedi.

Jandarma ile birlikte Bolu ve Düzce’den AFAD ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları sabah 04.30’a kadar sürdürüldü. Ancak Şeref Öztürk’e ulaşılamadı. Bu saate kadar süren arama çalışmaları sırasında Şeref Öztürk’ün cep telefonu üzerinde arama yapılarak 12 saat boyunca irtibat kuruldu. Fakat cep telefonunun şarjının bitmesi ile saat Saat 03.00’ten itibaren telefon irtibatının da kesildiği belirtildi. Arazinin engebeli ve sık ormanla kaplı olması, havanın kararması ve Şeref Öztürk ile irtibatın kesilmesi nedeni ile arama çalışmalarına ara verilerek günün ağarmasıyla birlikte yeniden aramaya devam edileceği belirtildi.

Ümitler tükenirken mutlu haber geldi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi personeli Şeref Öztürk sabah saatlerinde Kaynaşlı’ya bağlı Darıyeri Hasanbey Köyü’ne kendi imkanlarıyla ulaşmayı başardı. Ayı tarafından yaralanan Şeref Öztürk’ün yorgun ve bitkin olduğu gözlendi. 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Öztürk Düzce Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.