KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki ortaokul öğrencilerinin Çanakkale'nin farklı yerlerinde enstrümanlarla seslendirdiği Çanakkale türküsünün video klibi çekildi.

Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Geçmişim Geleceğimdir" projesi kapsamında bir video klip hazırladı.

Okul Müdürü Mehmet Baran'ın danışmanlığını yaptığı proje çerçevesinde öğrenciler, Çanakkale savaşının yapıldığı tarihi mekanlarda çeşitli enstrümanları kullanarak Çanakkale türküsünü seslendirdi.

Klibin okuldaki tanıtımında konuşan Okul Müdürü Baran, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin desteği ile yürütülen projenin görüntü çekimlerinin Çanakkale'de, müzik altyapıları ve müzik aletleri kayıtlarının ise İstanbul ve Kayseri'de yapıldığını söyledi.

Projenin amacına değinen Baran, "Tamamen öğrenci odaklı hazırlandı. Öğrencilerde tarih bilincini oluşturmak, yaşatmak ve tarihi değerlerimizi korumayı amaçladık" dedi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise manevi ve milli değerleri öğrencileri aşılmak adına güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Çandıroğlu, projeyi yürüten öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.