ANKARA (AA) - Ankara Valiliği, 20 Aralık'ta Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangında iş yerleri kullanılamaz hale gelen 143 hak sahibine, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından yirmişer bin lira nakdi yardım yapılmasıyla ilgili çalışmanın tamamlandığını, yardımların bugün Keçiören Kaymakamlığı tarafından ödenmeye başlandığını duyurdu. 

Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangının ardından mağdur olan çarşı esnafına yapılan yardımların dağıtılmaya devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan onar bin liralık nakdi yardım kapsamında 143 hak sahibinden 128’ine ödeme yapıldığı belirtildi. Aynı hak sahiplerine Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından yirmişer bin lira nakdi yardım ödenmesine ilişkin çalışma da tamamlandı. Yardımlar, bugün Keçiören Kaymakamlığı tarafından ödenmeye başlandı. 

Ankara Valiliğinden edinilen bilgiye göre, 20 Aralık'taki yangında toplam 253 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Bir ya da daha fazla iş yerine sahip olduğu belirlenen toplam 143 hak sahibinin bulunduğu belirlendi. Bu kişilerden 128'ine ödeme yapılırken, 15 kişi hala nakdi yardımı almak için başvurmadı. Yetkililer, başvurmaları halinde bu iş yeri sahiplerine de ödeme yapılacağını belirtti.