ANKARA(AA) - Aralık 2015’te Osmanlı Halk Çarşısı’nda çıkan yangında 250 iş yerinin tamamen yanmasının ardından iki hafta önce inşaatına başlanan yeni pazarın temel çalışmaları tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zemin düzenlemesi ve altyapı çalışmaları tamamlanarak temeli atılan yeni Halk Pazarı'nın temel çalışması tamamlandı.

Yapımı Ankara Ticaret Odası (ATO) ile ortaklaşa sürdürülen Osmanlı Halk Pazarı’nda 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit ve abdesthane bulunacak.

Güvenlik amacıyla 24 saat kamerayla izlenecek ve jeneratör sistemiyle donatılacak pazarda oluşturulan ızgara sistemiyle temizlik ve bakım hizmetleri daha rahat sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, pazar inşaatını 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Şu an yapısal imalatlara 24 saat üzerinden geceli gündüzlü devam ediliyor. Çelik karkasların montajında sona yaklaşıldı. Çalışmaların başladığı günden bu yana da sahadaki yangın enkazı, moloz ve artıklar temizlenerek, yağmur ve pis su kanalları tamamlandı. Sahanın tesviyesi ve temel imalatları tamamlanarak, binanın taşıyıcı sistemi olan çelik konstrüksiyon büyük ölçüde bitirilerek duvar, cephe ve tavan panelleri sahaya sevk edilerek montaj işlemlerine başlandı."