Kocaeli İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen deprem, yangın ve suikast tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen deprem, yangın ve suikast tatbikatı gerçeğini aratmadı. 3 senedir düzenli olarak gerçekleştirilen tatbikatta otogarda meydana gelebilecek bir deprem, yangın ve suikaste karşı alınacak tedbirler uygulandı. Saat 14.00 itibariyle başlayan tatbikat esnasında 6.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası otogar personeli çökme pozisyonu aldı ve daha sonra otogar boşaltıldı. Otogar çalışanları acil toplanma noktasında bir araya gelerek kriz masası oluşturuldu.

VATANDAŞLAR MERAKLI GÖZLERLE İZLEDİ

Deprem sonrası görevliler yaralı vatandaşları otogar binasından dışarı çıkartarak durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Deprem nedeniyle bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla alınarak yakın hastanelere götürüldü. Deprem esnasında otogar mescidine suikast düzenlediği iddia edilen bir kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Otogar mescidinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Otogarda bulunan vatandaşlar da protokol üyeleri ile birlikte yapılan tatbikatı meraklı gözlerle izledi.

RİSKLERİN EN FAZLA OLDUĞU BÖLGE

Tatbikatın ardından konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş tatbikatta görev alan herkese teşekkür etti. Konuşmasına devam eden Okumuş, “Aslında tatbikat, bilmeyene bir bilineni öğretmektir. Aslında bu yaşadıklarımızı bu felaketleri bilmeyen kişiler değiliz. Burası deprem kuşağı ve çok kısa bir süre önce biz burada bunları yaşadık. Terminal, risklerin en fazla olduğu bölgelerdir. Tabi ki bu tatbikat terminal gibi inanların yoğun olduğu bölgelere yapılınca daha da anlam kazanıyor” dedi.