Edirnekapı Şehitliği’nde bir araya gelen otomobil tutkunları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıl dönümü nedeniyle şehitleri andı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun her köşesinde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Cumhuriyetin 91’inci yıl dönümünde şehitleri unutmayan otomobil tutkunları, Edirnekapı Kara Şehitliği’nde bir araya geldi. Yaklaşık 30 otomobil tutkunu Türk bayraklı araçlarıyla oluşturdukları konvoy ile şehitliğe geldi. Otomobil tutkunları şehitler için okunan duaların ardından kornalar çalarak Boğaziçi Köprüsü’ne hareket etti. Köprü üzerinde bir süre araçlarını durdurarak bekleyen grup, daha sonra etkinliği devam ettirmek üzere Bağdat Caddesi’ne doğru hareket etti.

Otomobil tutkunu Volkan Karakurt Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için burada olduklarını dile getirerek, “Şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Onlara karşı olan minnet duygularımızı dualarımızla dile getireceğiz. Fakat üzücü bir olayla karşı karşıyayız maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Dökmetaş ailesi ise, şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bu özel ve mutlu günde hep beraber ailecek şehitlerimizi anmak için toplandık. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir aile olarak çocuklarımızla beraber evlatlarımızla beraber biz araba demiyoruz evlatlarımız diyoruz onlar için. Onlarla beraber bu anlamlı günde beraber olmayı düşündük” şeklinde konuştu.