AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin kalkınması için eğitimli insana ihtiyaç var. Bu nedenle özellikle son yıllarda hükümetimiz döneminde bütçemizden en büyük pay eğitime ayrılmıştır" dedi.

Karabük’ün Ovacık İlçesinde, Karabük Üniversitesi ile İlçe Kaymakamlığı arasında Meslek Yüksek Okulu protokol imza töreni yapıldı. Yüksek Okul Protokol imza törenine Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, TSO Başkanı Sedat Namal, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AK Parti İl Başkanı Timuçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan öğrenciler ve davetliler katıldı.

“MEHMET ALİ ŞAHİN İÇİN DÜNYALARI VERİRİZ”

İmza töreni öncesi okulun yapımını üstlenen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, “Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında güzel şeyler yapmaya gayret ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Cenab-ı Allah’ın rızık aracıyız. İşi kullanırsak bereketi artar. Bugün burada Meslek Yüksek Okulu protokolünün imzalanmasında Şahin’in ve Rektörümüzün emekleri var. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir yıl önce bir zat için gülmesi için dünyaları veririz diye söylemişlerdi. Biz de Mehmet Ali Şahin için dünyaları veririz” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, Karabük’ün Demir Çelik Fabrikası ile anılan bir kent olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Türkiye ve dünya da kime sorsan Karabük’ü Demir Çelik fabrikalarıyla tanır. 2007 yılında Karabük Üniversitesi kuruldu ve bugün geldiği seviyede 14 fakülte, 7 Meslek Yüksek Okulu, 4 Yüksek Okulla eğitim ve öğretim vermektedir. Üniversitemiz kurulmasıyla birlikte güçlü bir kampus oluşturmayı hedeflerken, ilçelerde de yüksek okul açmayı hedeflemiştir. Bu üniversitemizin rekabet anlayışı ile oluşan bir anlayış. Mehmet Ali Şahin’in katkıları ile Eskipazar, Yenice ve Eflani ilçesinde Meslek Yüksek Okullarını açtık şimdi de büyüğümüzün katkıları ile Ovacık’a MYO açmak için bugün ilk adımı atıyoruz. Hayırsever TSO Başkanımızda bina yapmayı kabul etti. Bu okul buraya açılır, sahip çıkmazsanız, sadece açılmış olur. Gönlünüzde, yüreğinizde büyüttükçe Ovacık’ta büyüyüp gelişecektir.”

Vali Orhan Alimoğlu da, Ovacık’ın tabelasında nüfusu az görünse de, Ovacık’ın özgül bir ağırlığı olduğunu, Ovacık’ın yüksek okulla daha büyüyüp gelişeceğini belirtti.

’TÜRKİYE’NİN KALKINMASI İÇİN EĞİTİMLİ İNSANA İHTİYACI VAR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hükümetin bütçeden her zaman en fazla payı eğitime verdiğini ve bugün 81 ilde üniversite bulunduğunu söyledi.

Hükümet olarak eğitime çok önem verdiklerini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:“Türkiye’nin en önemli meselesi eğitimdir. Türkiye’nin kalkınması için eğitimli insana ihtiyacı var. Bu nedenle özellikle son yıllarda hükümetimiz döneminde bütçemizden en büyük pay eğitime ayrılmıştır. Memnuniyetle söylemeliyim ki 7 yıllık süreçte en hızlı gelişen üniversite Karabük Üniversitesi olmuştur. Rektörümüz Burhanettin Uysal’ın çalışmaları takdire şayandır. Kaliteli eğitim vermektedir. Türkiye’nin en köklü ve eski üniversitesi Hacettepe kadar öğrencisi olması bizi gururlandırmaktadır. Eskipazar, Yenice ve Eflani ilçelerinde girişimlerimiz sonunda MYO yaptık. Ovacık ilçemizde de şimdi hazırlıklarına başladık. Bina sorunumuz vardı. Bunu hayırsever iş adamımız Sedat Namal’ın yardımıyla aştık. Kendisine rica etmiştik. Namal, ilçemize bir bina yapacak. Kendisine teşekkür ediyoruz.”

Diğer ilçelerde açtıkları okulların daha önce YÖK tarafından kabul edilmediğini, girişimleri sonucunda sorunun aşıldığı bilgisini veren Şahin, "Kolay olmadı. O ilçelerde nüfus azlığı nedeniyle açılmıyordu okullar. YÖK Başkanı ve 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile görüşerek sorunu çözdük ve bugün açıldı. Ovacık’ta da bu sorunlar olacak ama aşacağız. Öyle ’ben rektörle görüştüm, o benim dostumdur’ demekle falan üniversite falan kurulmuyor sevgili kardeşlerim. Bu işler kolay olmuyor ama aşacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Ali Şahin, Vali Orhan Alimoğlu, Rektör Burhanettin Uysal, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker ve TSO Başkanı Sedat Namal, Ovacık MYO’nun protokolünü imzaladı.