AKSARAY (AA) - Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ve Aksaray Barosu işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında, adliye ve alışveriş merkezlerinde toplanan yaklaşık 2 bin kitap, bin oyuncak, ilk ve orta dereceli okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

"Topluma Hizmet Projesi" kapsamında, Aksaray Adliyesi ve iki alışveriş merkezine yerleştirilen kumbaralarda, 2 bin kitap ve bin oyuncak toplandı. Kitapların bir bölümü ile Taşpınar beldesindeki okulda kütüphane oluşturuldu. Oyuncaklar da öğrencilere dağıtıldı.

Baro Başkanı Levent Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, projeyle kitap ve oyuncakların öğrencilere ulaştırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bozkurt, şöyle devam etti:

"Amacımız; çocuklarımız kitap okusun, güzel yetişsin. Okuyan bir genç nesil oluşsun. Buna az da olsa katkı sağladıysak mutluluk duyarız. Kitapların yanı sıra kullanılmayan oyuncaklar da çocuklarımıza dağıtıldı. İnşallah tüm çocuklarımız için çok yararlı olur. Okunmayan kitapları, oynanmayan oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmaya devam edeceğiz."

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise küçük fikirlerin büyük iyilikler sağlayabildiğini aktardı.

Toplanan kitaplarla Taşpınar beldesinde bir kütüphane oluşturulduğunu anlatan Acar, "Öğrencilerimiz bu sayede derli toplu bir kütüphaneye kavuşmuş oldu. Biz de öğretmen ve öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşmak üzere buraya geldik. Onların sevincine ortak olduk" diye konuştu.