Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk köyü Kaş Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, şebeke suyu olmayan köyde 90 yıldır kuyudan su içiyorlar.

Çocukların sürekli hastalandığı, bazı vatandaşların ise böbrek rahatsızlığı çektiği Yoğunoluk köyü Kaş Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır kuyudan su içtiklerini belirterek, yetkililerden su sorununun çözülmesini istedi. Köyde bulunan iki su kuyusundan hem köylüler hem de köyde beslenen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar su ihtiyacını karşılıyorlar. Su kuyularına yakın evlerde yaşayanlar ellerinde taşıdıkları bidonlarla, uzak evlerde yaşayanlar ise at ve eşek sırtında evlerine su taşıyorlar. Bu durumdan ise en çok kadınlar etkileniyor.

Yıllardır taşıma su ile çamaşır yıkadıklarını belirten Ayşe Mirik, “Elimizde sabahın köründe bidonlarla evde kullanacağımız suyu getiriyoruz. Hayvanlarımız da, biz de bu sudan içiyoruz. Elimizde çamaşır yıkıyoruz. Bizi en çok zorlayan konu bu. Evimizde şebeke suyu aksa, çamaşır makinemiz olsa biz de bu dertten kurtuluruz” dedi.

Kuyudan su içmenin 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmadığını belirten İsa Mirik isimli vatandaş ise, “Köyde birçok kişi hasta. Kuyu suyunun içinden çoğu zaman solucan çıkıyor, kurbağa çıkıyor, bizde bu suyu mecburen içiyoruz. Çocuklarımız köyde sürekli ishal oluyor. 90 yıldır kuyu suyu içiyoruz. Babalarımız, dedelerimizden Allah razı olsun bu kuyuları açmışlar. Yoksa susuz kalacakmışız. Ben yetkililerden su sorunumuzu çözmesini bekliyorum” şeklinde konuştu