Hatay’da Gezi olaylarında öldürülen Abdullah Cömert’in davası bugün Balıkesir’de görülecek. Hatay’dan Balıkesir’e bin 300 kilometrelik yoldan gelen Cömert ailesi, davanın Balıkesir’e alınmasına isyan etti.

CHP Balıkesir İl Başkanlığında dinlenip İl Başkanı Muzaffer Mavuk ile görüşen Cömert ailesi, adalet aradıklarını söyledi. Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert, "Benim kardeşim polis terörü ile katledildi. Cömert ailesini de trafik terörü ile katletmek istiyorlar. Yol bin 300 kilometre. Çok zor bir yolculuk oldu. Bizi perişan etmeye çalışıyorlar ancak yılmayacağımızı göstereceğiz. Annem de davaya katılacak ancak kendisi yaşlı olduğu için onu uçakla İzmir’e gönderdik, oradan Balıkesir’e gelecek. Bütün aile tam kadro buradayız. Biz davanın Hatay’a geri dönmesi için Anayasa Mahkemesi’ne dahi gideceğiz. Hatay’da 1 milyon insan yaşıyor. Hatay nasıl güvenli şehir olmaz?" dedi.

Abdullah Cömert’in babası Edip Cömert ise, "Yollarda çok sis vardı. O kadar yolu tepmek kolay değil. Davanın sonuca ermesini istiyoruz. Adalet bekliyoruz. Haksız yere öldürülen Abdullah Can Cömert’in hakkını aramaya geldik. Ne kadar uzağa götürseler de bu davanın peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan da Cömert ailesine destek için Balıkesir’e geldi. Ali Atakan, "Olayın faili polis arkadaş orada görev yapıyor. Madem orada güven yok, neden orada görev yapıyor?" dedi.

Abdullah Cömert’in ablası Fatma Kartal ise, çocuğu ile birlikte bin 300 kilometrelik yoldan geldiğini söyledi. Çocuğuna kardeşi Abdullah Cömert’in adını koyduğunu söyleyen abla Fatma Kartal, "Ben kardeşimin adını yaşatmak için oğluma kardeşimin adını verdim. Her davada kardeşimin yanında olacağım" dedi.

Abdullah Cömert’in diğer ağabeyi Adnan Cömert ise, "Hem kardeşimizi öldürdüler hem bizi cezalandırdılar. Kamuoyundan isteğimiz, haklının yanında olsunlar. Allah korkusu olan herkes, haklının yanında olmalıdır" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise Cömert ailesine destek verdi. Başkan Mavuk, "Davanın Hatay’a alınması lazım. Hatay’ı gezdim, ziyaret ettim. Medeniyetlerin beşiğidir. Bu kadar hoşgörünün olduğu yerde güvenliğin olmadığını iddia etmek gerçeğe aykırıdır. Bizler her zaman kendilerinin yanında olacağız" dedi.