İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle Gaziantep’e gelen şair Bedirhan Gökçe, Ersoy hakkında ilginç iddialarda bulundu. Mehmet Akif’in o yıllarda istihbarat elemanı olduğunu iddia eden Gökçe, İstiklal Marşı’nı birinin Mehmet Akif Ersoy’un kulağına söylediğini, şiirlerin ilhamen kalbe doğduğunu ve öyle yazıldığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un 78. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Onat Kutlar Salonu’nda yapılan anma programı ilk olarak Bedirhan Gökçe’nin sahne alması ile başladı. Gökçe’nin sahne almasından önce, Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, salonu dolduran öğrencileri selamladı.

GÜRÜLTÜ YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

Salona çıktıktan sonra öğrencilerin ses yapmasından yakınan Gökçe, öğrencilere buraya bir daha gelmeyeceğini ve kendisini dikkatli dinlemeleri konusunda uyardı. Gökçe salonun üst tarafında gürültü yapan çocuklara hitaben, "Ben buraya bir daha gelmem. O yüzden ben gelmişken benden faydalanın. Sınıf arkadaşınızla çok görüşürsünüz. Ama beni size getirip, emek harcamışlarsa, beni dinleyin" dedi.

“MEHMEK AKİF O DÖNEM BİLDİĞİMİZ MİT ELEMANIYDI”

Mehmet Akif Ersoy’un kısa bir hayat hikayesinden bahseden Gökçe ilginç bir iddiada bulundu. Gökçe, “Herkes zanneder ki Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şiirini Çanakkale’de yazmıştır. Mehmet Akif hiç Çanakkale’yi görmemiştir. Çünkü o gün Mehmet Akif, Teşkilatı Mahsusa denen gizli istihbarat, haber alma teşkilatında görevlidir. Bildiğimiz MİT elemanıdır. Önce Almanya Berlin ardından da Arabistan’a gönderilmiştir görevli olarak” iddiasında bulundu.

“İSTİKLAL MARŞI’NI BİRİ KULAĞINA SÖYLEDİ”

Bedirhan Gökçe, İstiklal Marşı hakkında ise bir başka iddia ortaya atarak, “Eline kalemi kağıdı alıp da ’bu boğaz harbi nedir, var mı dünyada eşi’ diye başlamışsa bir şiire, Çanakkale’yi yazmışsa o normal bir süreç değildir. Ben 21 senedir şiir yazıyorum ve bu ülkenin radyo programcısıyım. Eğer ben biraz şiirden anlıyorsam bu bir çırpıda yazılmaz. Biraz Akif’i tanıyorsam ve bu normal söz olsun ölçü yerini tutsun diye yazılmış şiir olmaz. Evet birisi Akif’in kulağına söyledi. İlhamen yazılır bazı şiirler. İlhamen kalbine doğar ve öyle yazılır” diye konuştu.

Gökçe, programında Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudu.