Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Şehit Ekrem Saygı İlk/Ortaokulu’nda başlatılan ‘Hayvansever Dostluğu’ projesiyle öğrenciler hayvan sever olmalarının yanı sıra şiddetten de uzaklaştı.

Seyitgazi ilçesinin Kümbet mahallesinde bulunan okulun yöneticileri başarılı bir projeye imza attı. ‘Hayvansever Dostluğu’ projesi kapsamında okula çok sayıda farklı türden hayvan getirildi. Ayrıca kurulan ufak bir havuzda da balık yetiştirilmeye başlandı. Başlatılan projeye öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi. Her gün okul bahçesinde bulunan hayvanları ise öğrenciler beslemeye başladı. Hayvanlarla yaklaşık bir yıl geçiren öğrencilerin birbirlerine karşı saygıları ve sevgileri gelişti. Okulda bulunan ördek, kuş, köpek ve farklı türden hayvanlarla uğraşan öğrencilerin son bir yılda hiçbir şekilde kavga etmedikleri de gözlemlendi. Hayvan sevgisi sonrasında şiddete başvurmayan öğrencilerin şimdiki amacı ise okula daha fazla hayvan getirmek. Okula getirilen balık ve ördek türündeki hayvanları daha önce yakından görme fırsatı bulamayan öğrenciler, boş vakitlerinin tamamını bu hayvanlara bakmak ve beslemekle geçiriyorlar.

Proje hakkında bilgiler veren Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, hayvanları seven çocukların insanlara karşı daha saygılı ve sevgili olduklarını belirterek şunları söyledi;

ÖĞRENCİLERE SEVGİ HAKİM OLDU

“Şehit Ekrem Saygı İlk/Ortaokulumuzda ‘Hayvansever Dostluğu’ projemiz kapsamında bu tür hayvanları çocuklarımıza sevdirme ve destekleme konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarda bu durumdan çok memnun. Şiddet konusunda bir sorun yaşamıyoruz. Bu okulda şiddete maruz kalan bir öğrencimiz olmuyor. Birbirlerine karşı daha bir sevgi dolular. Sevgi zaten hayvan ve doğa ile başlıyor. Bu projeyle ilgilenen okul yöneticilerime teşekkür ediyorum. Bu proje ilçe çapında diğer okullarımıza da örnek oluyor. Burada köpeklerimiz, balıklarımız, ördeklerimiz var. İlerleyen zamanlarda tavşan da getirmeyi planlıyoruz. Bu proje yapıldıktan sonra okulda daha çok birlik ve beraberlik hakim oldu. Öğrencilere sevgi daha hakim. Çocuklar hayvanları sevmeye çalışıyor. Boş zamanlarında burada bulunan hayvanlara yiyecek atıyorlar, mutlu oluyorlar.”

HAYVANLARI BESLİYORUZ, KORUYORUZ

Okulun 8’inci sınıf öğrencisi Seydi Kandemir, hayvanları sevdiklerini ifade ederek, “Okulumuzda böyle hayvanlar olduğu için çok mutluyuz. Onları besliyoruz, koruyoruz” diye konuştu. Bir diğer 8’inci sınıf öğrencisi Ulviye Meriç ise, hayvan sevgisi ve okulda bulunan hayvanlarla ilgili şöyle konuştu:

“Okulumuzda ördek, balık, kuş daha çok sevimli hayvanlar var. Biz hayvanlara zarar gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen yıldan beri buraya geldi. Burada bulunan hayvanları görmeden önce hiç bu kadar yakın olmamıştık.”