Bursa’da 4 bin kişinin yaşadığı toplu konutlarda yönetim krizi aşılamadığı için doğalgazlar kesilince, herkes battaniyeye sarılı halde kışa giriyor. Çocuk ve yaşlıların soğuktan hasta olduğu ileri sürüldü.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Hamitler Toplu Konutlar 2.etap sakinleri, bir türlü çözüme kavuşmayan site yönetimi krizi sebebiyle doğalgaz sıkıntısı yaşıyor. 31 bina ve 992 dairenin bulunduğu konutlardaki seçilmiş yönetim ve atanan yönetim krizi yaşanırken, Bursagaz’a ödenmeyen 270 bin liralık borç sebebiyle de hiçbir dairede doğalgaz kullanamıyor.

Bir süre önce yaklaşık 700 daire sakinin katılımıyla yapılan seçimle göreve getirilen site yönetimi ile müteahhit tarafından atanan başka bir yönetim arasında yaşanan kriz mahkemeye taşındı. 18. Hukuk Daire Başkanlığı’nda bulunan dosyanın biran evvel sonuçlanmasını ve doğalgaz konusundaki mağduriyetin giderilmesini istediklerini ifade eden Yenikent Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda seçilen yönetimin başkanlığını yürüten Sinan Yalçın, yetkililere çağrıda bulundu. Yalçın, “Gazlarımızın hepsi kesik. 2 başlı yönetimin mevcut olarak devam etmesi sonucunda böyle bir mağduriyeti yaşıyoruz. Şu an için gazlarımızı açamayacağız. Geçen yıldan gelen Bursagaz’a olan 270 bin liralık borcumuz var. Şu an yaşlılarımız, çocuklarımız ve hastalarımız mağdur durumdalar. Bu durumun çözüme kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.

BATTANİYE ALTINDA DERS

Öğrenciler de öğretmenlerinin verdiği dersleri doğalgazlarının kesik olması sebebiyle buzhaneye dönen evlerinde battaniyeye sarılarak yapmaya çalışıyor. Site sakinlerinden Mehmet Şahyapıcı, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istediklerini ifade ederek, “Doğalgazlarımız merkezi sistem olduğu için çalışmıyor. Çocuklarımız hasta. Bunu dile getirmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Hasta olduklarını görünce ben daha çok üzülüyorum” dedi.