Ardahan’ın Çıldır ilçesi, askerlerini uğurladı. Doğu’nun sınır ilçesinde yaşayan Çıldırlı gençler, vatani görevlerini yapmak için birliklerine teslim olmadan önce eğlence düzenlediler.

Vatani görevlerini Güneydoğu’nun sınır illerinde gerçekleştirecek olan gençler, bir sınırdan bir başka sınıra nöbet tutmaya gidecekler. Çıldır ilçe merkezi ve köylerinde ikamet eden gençler, araç konvoylarıyla ilçe meydanına gelerek davul zurna eşliğinde halay çektiler. Vatani görevini yapacak olmanın heyecanını yaşayan gençlere ilçe halkı da eşlik etti.

ASKER BABASINDAN SİTEM

Emekli öğretmen Baha Yunusoğlu, Habur’da yaşanan olaylara sitem ederek "Benim evladım Hakkari’de vatani görevini yapmaktadır. Dün Habur’da yaşanan olaylar acı vericidir. Bizler sınır ilçesinde yaşayan vatandaşlar olarak ’peşmerge’ ve ’Obama’ diye değil ’Vatan sağ olsun’ nidalarıyla evlatlarımızı askere gönderiyoruz. Allah askerimize, polisime zeval vermesin" dedi.

Askerlerin mutluluğuna eşlik eden Çıldır halkı da, ’en büyük asker bizim asker’ sloganları attıktan sonra ilçe meydanından ayrıldılar.