ESKİŞEHİR (İHA) – Anadolu Üniversitesi’nin Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi öğrenciler, taşıdıkları çantaların üzerine yapıştırdıkları çeşitli stickerlarla kadın cinayetlerine tepkilerini dile getiriyorlar.

Türkiye’de gündemden hiç düşmeyen ve ülkenin adeta kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerine, yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına üniversiteli gençler, çantaların üzerine yapıştırılan sosyal mesaj içerikli stickerlerle dikkat çekti. Anadolu Üniversitesi’nde Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar, çantalarının üzerine yapıştırdıkları; “Türkiye’de her gün 3 kadın tecavüze uğruyor”, “Yasta değil isyandayız”, “İstanbul’da dün 4 yaşında bir çocuk tecavüze uğradı” yazılı stickerlarla yaşanan kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çektiler.

Üniversiteli Kadın Kolektifi olarak yıllardır “Yurtta, sokakta, amfide eşitlik” sloganıyla kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olaylarına karşı mücadele ettiklerini belirterek, eylemi okulda başlattıklarını anlatan Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi Pınar Turgut, kadınlara yönelik yapılan şiddet, taciz ve tecavüz olaylarına karşı olduklarını ifade etti.

Yapılan etkinlik hakkında konuşan Turgut, “Böyle tacize tecavüze, her gün artan kadın şiddetine karşı dikkat çekeceğimizi düşündüğümüz için çantalarımıza sticker yapıştırıp dolaşıyoruz. Hepimiz AKP’nin kadın bedeni üzerinden siyaset yaptığını biliyoruz. Bu stickerlar sadece bir eylem değil, diğer öğrenciler için de tepki. Onların da bu kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze karşı bilinçlenmesini istediğimiz için stickerlara küçük bilgiler yazdık. Biz sadece bunlarla değil, her zaman sokaktayız. Tacizcilerin ve tecavüzcülerin adil yargılandığı, şuanda tecavüzcüsü ile evlendirilen kadınlar var ya da tahrik indirimi alan tecavüzcüler var. Adil yargılandığı, kadınların eşit söz hakkına sahip olduğu bir Türkiye düşünüyoruz” dedi.

Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin bir diğer üyesi Elçin Eylem Özçelik ise, Eskişehir’de son 7 ayda 5’i aşkın kadın cinayeti işlendiğini, Üniversiteli Kadın Kolektifi olarak taciz, tecavüz olaylarına karşı hiçbir şekilde susmayacaklarını ve seslerini duyurmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kolektif üyesi Diren Yılmaz ise, sokaklarda hiçbir kadının yasını tutmadıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Biz her zaman sokağa çıktığımızda söylediğimiz gibi hiçbir kadının yasını tutmuyoruz. İsyanda olacağımızı söylüyoruz. Bütün sloganlarımızda da yasta değil, isyandayız diyoruz."