Eskişehir’de, aşkları engel tanımayan yürüme engelli Müzeyyen ve Recep Çetin çiftinin düğünlerinde tekerlekli sandalyeleriyle ettikleri dans, engellerin bir kez daha aşılabileceği görüntülerine sahne oldu.

Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi’nde tanışan 26 yaşındaki Müzeyyen ve 34 yaşındaki Recep Çetin çifti, geçtiğimiz hafta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın kıydığı nikah ile dünya evine girmişti. Hafta sonu yapılan düğünde, akrabaları ve sevenleri yeni çifti yalnız bırakmadı. Gelin ve damat, coşkulu kalabalığın alkışları ve Mustafa Ceceli’nin "Hastalıkta sağlıkta" şarkısı eşliğinde tekerlekli sandalyeleriyle salona girdi. Tekerlekli sandalyeli çiftin Ferhat Göçer’in "Sarıl Bana" şarkısıyla ettikleri dans ise örnek görüntülere sahne oldu.

Düğünleri öncesi duygularını İHA’yla paylaşan damat Recep Çetin, yaşlarının ve durumlarının kendilerine herhangi bir engel teşkil etmediğini düşünerek, evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

“Hayatlarımızı birleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diyen damat Çetin, “İyi ki tanışmışız. İyi ki de bir şeylere karar vermişiz. Ömrümüz el verdiği sürece inşallah mutlu olacağız. Şu anda Eskişehir’de bildiğim kadarıyla evlilikte ilkiz. İki tekerlekli sandalyede olan engelli kişinin evliliği bir ilk oluyor. Örnek olacağımızı düşünüyorum. Çok güzel de bir evliliğimiz olacak. İki engellinin evlenemeyeceği düşünülmesin. Yeter ki bazı şeyleri yapmayı başaracağız diye düşünüldüğü zaman hayat her şekilde yaşanılmaya değer” ifadelerini kullandı.

“AŞK ENGEL TANIMAZ”

Gelin Müzeyyen Çetin ise “Ben de mutluyum. İnşallah da bir ömür boyu mutlu olacağız. Eşim gibi engellerimizin bir sorun olmadığını düşünüyorum. Bu şekilde düşünülmesin. Aşk engel tanımaz diyorum” diye belirtti.