Doğuştan görme kaybı yaşayan 2,5 aylık Eslem bebeğin İstanbul’daki tedavi süreci başladı. İlk muayenesi bugün İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yapılan Eslem bebeğin kornea nakli olması gerekiyor.

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan ve doğuştan görme kaybı yaşayan 2,5 aylık Eslem bebeğin tedavi serüveni İstanbul’da başladı. Maddi durumları olmadığı için bugüne kadar Eslem bebeği tedavi ettiremeyen aileye İhlas Haber Ajansının yaptığı haberin ardından yardım yağdı. Duyarlı bir vatandaşın yardımı ile Eslem’in ilk muayenesi İstanbul Üniversitesi İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin Göz Polikliniğinde yapıldı.

Yapılan ilk muayenenin ardından Eslem bebeğe Pazartesi günü ikinci muayene için randevu verildi. Kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür eden Anne Türkan Keskin, ‘‘Eslem’in göz mercanlarının tamamen kapandığını söylediler. Kornea nakli olması halinde en azından bir metreye kadar görebileceğini söylediler. ’Tam görür’ demediler. Pazartesi günü tahlilleri yapılacak. O zaman sonuçlara göre bakacağız. Ne kadar masraf gidecek bilmiyorum" ifadelerini kullandı.