Eskişehir’de 8 gün önce ‘okula gidiyorum’ diyerek yanlarına aldıkları parayla kayıplara karışan iki lise öğrencisinin gözü yaşlı aileleri çocuklarının dönmesini bekliyor.

Evlerinden ayrıldıktan sonra Eskişehir, Bursa ve Adapazarı otogarlarında güvenlik kameralarına takılan İsmail Güler (16) ile Cengiz Han Güler’den (16) hala haber alınamadı. Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde öğrenimlerine devam ederken yanlarına aldıkları yaklaşık bin TL ile evlerinden kaçan iki gencin ailesi aralıksız olarak çocuklarını aramaya devam ediyor. Gözü yaşlı iki ailede çocukların geri dönmesini bekliyor. Aradan 8 gün geçmesine rağmen çocuklarından bir haber alamayan aileler sağlık durumlarından endişe ediyor.

Arkadaşı ile birlikte evden kaçan İsmail Güler’in babası Celaleddin Güler, oğlundan 8 gündür haber alamadıklarını söyledi. 25 Kasım tarihinde okula diyerek evden çıktığını ifade eden baba Güler, “Bir daha geri dönmedi. Araştırdık, Bursa’ya gittiklerini tespit ettik. Bursa’dan da Adapazarı’na geçtiklerini tespit ettik ancak daha sonra izlerini kaybettik. Yanında okul aidatı, yemek parası filan vardı. Arkadaşlarına para biriktiriyoruz filan demişler. Evine geri dönsün. Annesi perişan. Hayatımız alt üst oldu. Bu durum okuyan ağabeyini de etkiliyor. Son zamanlarda biraz sessizdi, ama her şeyini bize anlatırdı. Komple içine kapanık bir çocuk değildi. Ancak, son zamanlarında ki sessizliğini ergenliğine verdik. Ergenlikten dolayı pek de sesimizi çıkarmadık” dedi.

Gören ve duyanlardan yardım isteyen anne Münire Güler ise, vatandaşların kendilerine ya da polise ulaşmasını istedi. Oğlunu çok özlediğini dile getiren gözü yaşlı anne, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz onları çok özledik. Çok endişeliyiz. Hayatlarına bir şey yaparlar diye korkuyoruz. Ne olur oğlum, güzel İsmail’im, uslu İsmail’im ne olursun evine gel. Sen böyle bir şey yapacak çocuk değildin. Oğlum ne hata yaptıysan evine dön. Sen bizim her şekilde evladımızsın. Seni çok özledik. Nuray teyzen kalp krizi geçirdi. Herkesin düzeni altüst oldu. Herkes çok üzgün evine dön oğlum. Neredeysen telefonunu aç, biz çok üzgünüz. Şüphelenecek hiçbir hareketi yoktu. Ben hiçbir şekilde gideceğini anlamadım. Ben annesi olarak okula gidiyor sandım. Gelmeyince gittiğini anladık. Her tarafı aradık ama ulaşamadık. Eve gelmesini istiyoruz. O bizim canımız hiç bir şeyden korkmasın. Ölecek, bir şey olacak diye bizim aklımız gidiyor. Diğer kaçtığı arkadaşı da dönsün evine. Onun ailesi de bir şey diyecek değil.”

“OĞLUMUN HİÇ BİR KÖTÜ ALIŞKANLIĞI YOKTU”

Arkadaşı ile birlikte ortalıktan kaybolan Cengiz Han’ın babası Veli Güler ise, oğlunun kötü bir alışkanlığının olmadığını söyledi.

Cengiz Han’ın kendi başına pek fazla dışarıya çıkmadığını belirten baba Güler, “Bugün kaybolmalarının ardından 8’inci gün. Okuldan 16:10 gibi gelmesi lazım. Ben o gün gececi olduğum için evde yatıyordum. Abisi saat 18:00 gibi gelerek Cengizhan gelmedi diye uyandırdı. Ondan sonra aramaya çıktık. Bayağı bir geç olunca karakola gittik. Çarşılarda aradık, otogara gittik. Kimse bize bilgi vermedi. İstasyonu aradık 3 gün sonra kendi çabalarımızlar Bursa’ya gittiklerini öğrendik. Bursa’ya gittik. Oradan da Adapazarı’na gittiğini öğrendik. Adapazarı’ndan da tekrar Bursa’ya gittiklerini duyduk. Öğlen gelirdi, telefon ederdi. Ben işte olunca telefon ederdi, akşam eve gelince. Abisinden ayrılmazdı. Çarşıya bile birlikte giderlerdi. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Beraber kaçtığı arkadaşı da bize gelirdi, tanıyorum. İkisi kankaydı. Okula kaçtıkları bir gün öncesinde öğleden sonra gitmemişler. Kaçtıkları gün gitmemişler. Ama okulun bir haberi yok. Çok özledik. Neresi gerekiyorsa gittim. Savcılığa gittim, Emniyet Müdürlüğüne gittim. Çok seviyorum oğlumu. Oda bizleri severdi. İyi bir aileydik. Oğlum hadi çıkta gel. Ya da telefonunu aç” diye konuştu.

Cengiz Han’ın annesi Güler Güler ise, anne olarak 8 gündür uyumadığını ifade etti. Anne Güler, “Anne yüreği kaç gündür, ne uyu ne yemek. Yerde mi geziyoruz, gökte mi bilmiyorum. Biz onu çok seviyoruz. İki tane oğlum var. Dördümüz varız. Dönsün hiç korkmasın. Bir insanın geleceği yer anne ve babasıdır. Biz onun yanındayız. Hiç bir şeyden korkmasın. Çok seviyoruz. Diyecek şeyler artık kalmadı” dedi.