Elazığ’da, 14 yıl önce 5 yaşındayken skolyoz hastalığına yakalanan ve 1,5 yıl önce ameliyat olup, kendi ihtiyaçlarını göremez hale geldiği için okulu bırakmak zorunda kalan 19 yaşındaki Gülşah Ekici, ’Evde Eğitimle’ yeniden yaşama tutundu.

Elazığ’ın merkez Mustafapaşa Mahallesi’nde ikamet eden 19 yaşındaki Gülşah Ekici, 5 yaşında yakalandığı skolyoz (omurganın göğüs veya bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliği) hastalığı yüzünden 1,5 yıl önce destek almadan yürüyemez hale geldi. 6 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamayan Gülşah, lise 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldığı eğitimine, bu yıl ’Evde Eğitim’ sistemiyle yeniden başladı. Hastalığının 2000 yılında başladığını anlatan Gülşah Ekici, küçükken yapılan müdahaleler ile 18 yaşına kadar sorunsuz yaşadığını ancak daha sonra vücudunun işlev göremez hale geldiğini söyledi. Ailesinin her zaman kendisine destek olduğunu ifade eden Gülşah Ekici, "1,5 yıldır ailemin yanında ağlamadım çünkü hiçbir zaman onların moralini bozmak istemedim. Babama kendi ihtiyaçlarımı kendim görebilmem için eve ekstra şeyler yaptırması için çok ısrar ettim. Babam da sağ olsun beni kırmadı, elinden geleni yaptı. Önceki yıl lise 3. sınıfın yarı dönemine kadar okula gittim ancak şubat ayında ameliyat olunca, okula devam edemedim" dedi.

EVDE EĞİTİME BAŞLADI

İstanbul’da bir yakınlarının tavsiyesi üzerine evde eğitime başladığını aktaran Ekici, "Geçtiğimiz yıl evdeydim, okula gidemedim. Bir akrabamızın okula gitmeden evde eğitimime devam edebileceğimi söylemesi ile evde eğitime başvuruda bulunmak istedim. Evde eğitim için aileme ısrar ettim, araştırma yaptım. Birçok kişiye sordum. Bana doktorundan rapor al, sonra rehberlik araştırmaya götür artık onlar ilgilenecek denildi. Uğraşlar sonucu denilenleri hallettik ve şimdi evde eğitim görüyorum. Evden eğitimle lise 3. sınıftan tekrar devam ediyorum. Öğretmenlerimden Allah razı olsun" diye konuştu.

"HAYALİM PSİKOLOG OLMAK"

Evde eğitim görmesinin hayallerini gerçekleştirmekte kendisine engel olmayacağını dile getiren Ekici, "Hedeflerim var anlatılmayacak kadar büyük hedefler. Ben önceden edebiyata meraklıydım. En büyük hedefim doktor olmaktı. İnsan büyüdükçe, insanları tanıdıkça mesleğini değiştirmeye karar verebiliyor. Ben cerrah olmak istiyordum. Arkadaşlarım yaralandıklarında onlara pansuman yapardım çok şaşırırlardı. Sonra ortama baktıkça, ortamı düzeltme isteği de oldu. Şimdi psikolog olmayı istiyorum. Öğretmenlerim ve ailem bu konuda bana çok destek oldu. Şu anda bütün derslerimi evimde alabiliyorum. Umarım hayallerim gerçek olur" şeklinde konuştu.