Hakkari’de midyenin ilk defa piyasada satılmaya başlanması ilginç görüntülere neden oldu.

Daha çok kıyı bölgelerinde görmeye alıştığımız midye, artık Hakkari sokaklarında da satılmaya başlandı. Kentte ilk defa midye satıldığını gören Hakkarililerin çoğu tadına bakmaktan kaçınırken, çoğu vatandaş da tadına bakamadan edemedi. Midyenin tadına bakıp çok beğenenlerin yanı sıra görüp iğrenenler de oldu. Şehrin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi’nde akşam saatlerinde açılan tezgâhta Kemal Elmas tarafından satışa sunulan midyelere vatandaşın meraklı bakışları ilginç görüntüler oluşturdu.

“İLK DEFA HAKKARİ’YE MİDYE GELDİ”

Hazır midyelerin uçakla İstanbul ve Antalya’dan günlük geldiğini ifade eden Elmas, “İstanbul’da 4 yıl midye işini yaptım. Hakkari’ye midyenin gelişi bir ilktir. Vatandaşlar biraz yabancı kalıyor fakat tattıktan sonra beğeniyor ve olumlu bakıyorlar. Midyeyi Hakkari’ye getirmemin sebebi de ilimizde bu tadın bilinmesini istedim. İşin bir de ekonomik boyutu var. Bundan önemli olan ilimize bu kültürün yerleşmesidir. Hakkari’nin İstanbul, Antalya ve birçok kentten farkı olmamalı. İstanbul’daki insanlar bu kültürü biliyor, Hakkarililer neden bilmesin? Amacım burada hem ekonomik canlandırma hem de tanıtım” dedi.

Vatandaşlar ise, daha önce midyeyi televizyonlarda gördüklerini ve Hakkari caddelerinde satıldığını görünce şaşırdıklarını ifade etti. İlk defa midyenin tadına bakan vatandaşlar ise, tadının çok güzel olduğunu ve herkesin tatması gerektiğini belirtti.