Şanlıurfa’da Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl platosuna gelen 70 yaşındaki Mahmut Aytar, İbrahim Peygamber’in makamında ölmek için dua etti.

Şanlıurfa’nın Dedeosman Mahallesi’nde oturan ve kimsesinin bulunmadığını söyleyen Mahmut Aytar, İbrahim Peygamber’in makamının bulunduğu tarihi binanın arka kısmındaki duvara yaslanarak dua etti. Aytar’ın hastalandığını sanan çevredeki vatandaşlar yardımcı olmak için yanına yaklaşıp, konuşmaya başladı. İşitme güçlüğü çeken Aytar, bronşit hastası olduğunu ve kimsesinin bulunmadığını söyledi. İbrahim Peygamber gibi dünyada çok acı çektiğini belirten Aytar, artık dünyada yaşamak istemediğini söyleyerek, dua etti. Yiyecek ekmek bulmakta zorlandığını ifade eden Aytar, Ramazan ayını ise komşularının desteğiyle güçlükle geçirdiğini kaydetti. Ramazan ayından sonra ekmek bulmakta bile zorlandığını belirten Aytar, “Rüyamda onları gördüm. Artık öleceğimi söylediler. Vaktimi beklememi istediler. Ben de vaktimi bekliyorum. Ama ne çektiğimi, bir İbrahim Peygamber bir de Allah bilir. Artık, bir an önce beni de yanlarına alsınlar. Hastayım, derdime çare bulunamıyor. Ama her şeyden önce yiyecek lokma bulamıyorum. Müslümanlar bir lokma ekmek verirse, bu ekmekle günüm geçiyor” dedi.

Kalabalığı gören Dedeosman Avni İslami Hizmet ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Sadık Alican, Aytar’ın adres bilgilerini aldı. Aytar, kendisinin doktor istemediğini söyleyerek, Alican ve kalabalığın arasından ayrıldı.