İzmir’in dört bir yanında mesken tutan başıboş sokak köpekleri, vatandaşları tedirgin ediyor. Kent merkezinde sürü halinde dolaşan köpeklerden rahatsız olan ve şehrin göbeğinde doğal köpek barınağı oluştuğunu aktaran vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuya el atmasını istedi.

İzmir’in çeşitli yerlerinde ve özellikle Basmane meydanında sıkça görülmeye başlayan başıboş köpekler, vatandaşları korkuttu. Meydanın dört bir yanında cirit atan köpeklere karşı, ana cadde ve arterlerden sorumlu İzmir Büyükşehir Belesiyesi’nin duyarsız kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, şehrin göbeğinde doğal köpek barınağı oluştuğunu ifade etti.

“24 SAAT DEVAMLI BURADALAR”

Şehirde uzun süredir devam eden bu sorundan dolayı sıkıntı yaşadıklarını anlatan vatandaşlar köpeklerin bir çocuğu da ısırdığını iddia etti. Köpeklerin sürü halinde gezmesinden dolayı mağdur olduklarını belirten esnaf da işlerinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Köpeklerin herkese havladığını ve insanların yollarını değiştirmek zorunda kaldığını anlatan vatandaşlar şöyle konuştu: “Sokak köpeklerini barınaklara götürseler iyi olur. Buradan insanlar geçemiyor. Çoluk çocuk tedirgin oluyor. Yetkililerin buna el atması lazım. Havlıyorlar, sürüler halinde geziyorlar. Belediyenin buna mutlaka çözüm bulması lazım. Burası doğal köpek barınağı gibi olmuş. İzmir gibi bir yerde böyle köpek sürülerinin olması çok tuhaf. Esnaf olarak rahatsızız. Masalarda yemek yiyenlere bile saldırıyorlar. Dün akşam küçük çocuklara saldırdılar. Köpekler aç, her yere saldırıyorlar. Esnaf olarak şikayetçiyiz. 24 saat devamlı buradalar. İzmir’in göbeğinde böyle bir şey olmaz. Yaşlılar, çocuklar, engelliler kimse yoldan geçemiyor. Buna çare bulmaları gerekiyor.”