Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denizlerdeki caydırıcı gücü Türk donanmasında görevli askerler bayram sevincini komutanlarıyla paylaşırken, askerler ise nişanlılarına duygu dolu sözler ve şiirlerle seslendi.

Türk donanmasının kahraman mensupları, vatan savunmasındaki sorumluluklarını Kurban Bayramı’nda da yerine getiriyor. İzmir Deniz Er Eğitim Merkezi Komutanlığında görev yapan bahriyeliler, Kurban Bayramı sevincini ilk olarak komutanları ve silah arkadaşlarıyla paylaştı. Bir yandan yakınlarından uzakta bayram geçirmenin burukluğunu yaşayan askerler, diğer yandan da vatanı koruma görevlerini bayramda da aynı hassasiyetle sürdürmenin gururunu yaşadı.

“İçinizde hüzün var ama”

İzmir Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Ümmet Tosun bayramlarını kutladığı askerlere seslenerek, “Bazı arkadaşlarım için ilk defa bazıları için ikinci defa büyük çoğunluğu için son defa uzak bir şekilde bayram geçireceksiniz. İçinizde mutlaka hüzün vardır ama bir o kadar da coşku olacaktır ki vatan için görevinizi yapmaya devam ediyorsunuz. Dışarıya çıktığınız andan itibaren annenizi, babanızı, eşinizi, dostunuzu muhakkak arayın. Onların gözünde siz her zaman baş köşede duruyorsunuz. Onları ihmal etmeyin” dedi.

Bayramı ailelerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşayan askerler, ailelerine de bayram mesajı gönderdi.

“Sizler rahat uyuyun, biz görevimizin başındayız”

Şanlıurfa’daki ailesini 3,5 aydır göremeyen er Abdülmecit Şagın (28), ailesine mesaj gönderirken, nişanlısına da şiir okuyarak seslendi. Şagın, “Bu bayramda görevimizin başındayız. Türk askerleri olarak sizler rahat uyuyun. Burada duygularını dile getiremeyen askerlerimiz adına konuşuyorum. Annelerimizin babalarımızın ellerinden öpüyoruz, sizleri çok seviyoruz. İlk olarak bu günlere gelmemizi sağlayan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla selamlıyorum. Ailemi 3,5 aydır görmüyorum. Onları çok özledim. Beni bugünlere getiren anneme ve babama teşekkür ediyorum. Bayramlarınızı buradan kutluyorum. Ellerinizden öpüyorum” dedi.

Sevdiğine şiir okuyarak seslendi

Uşak’ta yaşayan sevdiği Durdu Gök’e de şiir okuyarak seslenen Şagın, “Sevgilim var o da benimle birlikte askerlik yapıyor. İnşallah bu görüntüleri izler ve mutlu olur. ‘Ben sana mecburum bilemezsin, adını mıh gibi aklımda tutuyorum. Büyüdükçe büyüyor gözlerim, ben sana mecburum. Düşündükçe seni içimi ısıtıyorum’ şiirini ona gönderiyorum. Seni çok seviyorum bir tanem. İnşallah bir ömür mutlu olacağız. Bu bayram da yanında değilim belki ama diğer bayramlarda her zaman yanında olacağım. Seni çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Sözleri boğazında düğümlendi

Ailesini ve nişanlısını 3 aydır görmeyen Denizlili Halis Okka’nın ise sözcükleri boğazına düğümlendi. 25 yaşındaki Okka, “Bu bayramda vatani görevimizin başındayız. Bütün insanların bayramı mübarek olsun. Annemin babamın ellerinden öperim. Kardeşlerim ve nişanlıma sevgilerimi yolluyorum. Bu bayram da bu şekilde geçiyor komutanlarımızın da bayramını kutluyorum” dedi.

“Adına askerlik denir, vatan borcudur ödenir”

Bahriyeli askerler hep bir ağızdan vatan aşklarını da dile getirerek şunları söyledi:

“Şimdi bir büyük kışla içinde askerim. En güzel gönül tahtında kuruludur yerim. Burada öğretilir mertcesi dövüşmenin, erkekçe sövmenin. Adına askerlik denir, vatan borcudur ödenir.”