Eskişehir’de 7’inci kattan düşen 3 yaşındaki Ecrin Esen’i tutarak hayatı kurtaran temizlik işçisi Şükrü Esen, olay anında yaşadığı duygularını apartman önünde İHA’ya anlattı.

Davranışı ile gündeme oturan ve sürekli tebrik ve teşekkür telefonları alan 41 yaşındaki temizlik işçisi Şükrü Deniz, olay anını ve hissettiklerini anlattı. Temizlik sırasında önce apartmanın üst katından önce 2 adet çocuk ayakkabısının düştüğünü belirten Deniz, yukarı baktığında küçük Ecrin’i gördüğünü söyledi. O an panikle çevredekilere seslendiğini ifade eden Deniz, “ Çevremdekilere ‘Camda çocuk var, aşağı düşecek. Bakın, çocuğunuzu alın’ diye bağırdım. Kimse çıkmadı, gelen olmayınca süpürgemi bıraktım ve kollarımı açtım. Çocuk dışarı çıktı. Mermerden bir sağa bir sola hareket etmeye başladı. Tekrar yukarı çıkmak istedi, ama gücü azaldı, kendini aşağı bıraktı” dedi.

Ecrin’in atladığı anda kendi kızını anımsadığını kaydeden Deniz, “O anda kendi çocuğum gözümün önüne geldi. Aynı yaşlarda bir kız çocuğum var. O geldi aklıma, başka bir şey düşünmedim. Kucağıma düştü havaya zıpladı, ben bir tarafa düştüm, çocuk da gözümün önüne düştü” diye konuştu.

AİLEM DE ÇOK DUYGULANDI

Sergilediği davranışın ailesini duygulandırdığını dile getiren Deniz, “Olayın ardından Belediye Başkanımız Kazım Kurt aradı ve teşekkür etti, tebrik etti. Ben başka bir şey istemem. Çocuğun sağlığı ve durumu iyi olsun, önemli olan budur. Başka ne isteyebilirim Allah’tan? Çevredeki esnaf da tebrik etti, sevindi. Ailem çok duygulandı, ağladı. Çok iyi bir şey yaptığımı söylediler. Nasıl unutulur ki? 3-5 saniye ben buradan yürümüş olsaydım o çocuk hemen düşecekti” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN ÖDÜL

Olayın ardından sabah işine dönen Deniz’e, gösterdiği davranıştan dolayı Odunpazarı Belediyesi tarafından ödül verileceği bildirildi.

ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan minik Ecrin’in Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisinin sürdüğü, vücudunda kırıklar olduğu ve bilincinin açıldığı öğrenildi.