Şile’de balık tutmak için 14 gün önce evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan müzik öğretmeni Fatih Tabakoğlu’nu arama çalışmaları sürüyor. Su altı scoter’ı ile arama bölgesini genişleten ekipler, kayıp öğretmenin diğer oltasını buldu.

Arama çalışmalarına Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’ne bağlı su altı ekipleri de destek veriyor. Fatih Tabakoğlu’nun öğretmen arkadaşlarının ulaştığı ekip, üniversite Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in talimatı ile olay yerine geldi. Dalgıçlar su altında kullanılan ve seyri kolaylaştıran su altı scoter’ı ile arama bölgesini genişletmiş oldu. Yapılan aramalar neticesinde kayıp öğretmenin yanında getirdiği ikinci olta takımı, öğretmenin kaybolduğu sanılan bölgeye 30 metre mesafe de kayalara sıkışmış vaziyette bulundu.

Şile Karaburun mevkiindeki aramaları izleyen kayıp öğretmenin ailesi ise endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Fatih Tabakoğlu’nun ağabeyi Faruk Tabakopğlu arama faaliyetlerine katılan dalgıçlara teşekkür etti.

Aramalar hakkında bilgi veren Çanakkale’den gelen ekibin dalgıcı Çetin Kedioğlu, “Kayıp öğretmenin arkadaşları bize ulaştı. Biz de rektörümüzün talimatı ile geldik. Scoterlar ile geniş bir alanı taradık. Burada olmadığı kanısına vardık. Aramalar sırasında, kullanmak için getirdiği diğer olta takımını bulduk. Buradaki Karadeniz’e özgü deniz hareketlerini göz önünde bulundurarak ekipler ile arama bölgesini daha da genişlettik” dedi.

Kayıp öğretmeni arama çalışmaları, kötü hava şartlarına rağmen devam ediyor.