Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırları içinde yer alan Kazdağları’nda ormancılar, ’Yılbaşı Nöbeti’ne çıktı.

Yılbaşının yaklaştığı şu günlerde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ’Yılbaşı Nöbeti’ne başladı. Özellikle Kazdağları’nda yeni dikim yapılan çam ekim sahalarında, orman memurları şu günlerde kuş uçurtmuyor. Yılbaşı ağacı yapma bahanesiyle, 5 ile 10 yaş arasında dikilmiş çam fidanlarının kaçak kesilebileceği ihtimali üzerine, ekipler bölgede sürekli devriye çalışması yapıyor. Ormanları her türlü tehditten korumak için çalışmalarını sürdüren ormancılar, ağaç kesmek yerine ağaç dikme çağrısında bulunuyor.

Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, “Yılbaşının yaklaşması nedeniyle, halkımız yılbaşı ağacı olarak kaçak kesimler yapma cihetine gidebiliyor. Şimdiye kadar böyle bir vakaya rastlamadık. Bu olaylara rastlanmaması için de önceden koruma önlemleri aldık. Fidanlıklarımızda kutlamalardan sonra dikilebilecek yılbaşı ağaçları üretiliyor. Vatandaşlarımızın eğer talep ederlerse, yılbaşı ağaçlarını fidanlıklardan almalarını tavsiye ediyorum. Ekiplerimiz bölgede her ihtimale karşı kontrollerini yapıyor. Bu çalışmalar sık sık yapılıyor. Özellikle ağaç kesilmesi muhtemel yerlerde kontrollerimizi sıklaştırıyoruz. Biz caydırıcı olmak için koruma faaliyetlerimize kesintisiz devam ediyoruz” dedi.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlık ekipler, motorize ve yaya olarak özellikle Kazdağları bölgesinde devriyelerini sıklaştırarak devam ettiriyor.