Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca mahallesinde, termik santral yapımı için kesilen zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede nöbet tutan doğasever ve amatör şarkıcı Kerem Kaydıhan, arkadaşı Yetiş Yıldız’la birlikte şarkı besteledi.

Yırcalı mahallesinde bir firma tarafından yapılması düşünülen termik santralin bulunduğu bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için köylüler ile doğaseverlerin nöbeti sürüyor. Beklerken çeşitli aktiviteler yapmaktan da geri kalmayan doğasever gençler, kesilen zeytin ağaçlarının anısına şarkı besteledi. Kerem Kaydıhan isimli amatör şarkıcı, arkadaşı Yetiş Yıldız ile birlikte nöbet sırasında bestelediği ‘diren insan’ isimli şarkıyı seslendirdi. Yarınlar için bekleyişini sürdürdüklerini belirten Kerem Kaydıhan, “Bu güzel insanların yarınları için buradayız. Buraya geldiğimizden beri öyle insanlarla tanıştık ki kendilerine çok ağır küfürler eden, kelepçeleyip 15 km mesafeye yalın ayak bırakan insanları yani şirketin güvenlik görevlilerini bile işten atıldıktan sonra sahip çıkarak affettiler. Buradaki ağaçları kesmediler, köklediler. Kesmiş olsalardı eğer bu ağaçlar yeniden boy verirdi. Hasar tespiti yapıldıktan sonra umarım burada dikim başlayacak. Bu dikimlerde görev almak istiyoruz” dedi.

Yaşadıkları duygusal ortam nedeniyle şarkı yapmaya karar verdiklerini kaydeden Kaydıhan, sözlerine şöyle devam etti: “Kilometrelerce ötelerden bir saat için bile ziyarete gelenler oldu. O duygusal ortamdan kaynaklanan bir beste ortaya çıktı. Şarkı profesyonel değil. Belki kendi aramızda sadece söyleyeceğiz. Şarkımızın ismini Diren İnsan koyduk.”

Bestelenen şarkının sözleri:

"Üç beş köylü dediler/zeytinine göz diktiler/ baltaları kuşandılar/ ağaçları katlettiler. Diren köylü diren insan, diren yarınlar için/gölgesini satamadı köklerini düşman saydı/bacasından ölüm saçan santrali kutsal saydı."