Van’da, 2011 yılında meydana gelen depremlerde evi yıkılan Korkunç ailesi, yaklaşık 3 yıldır ‘Mevlana Evi’ diye bilinen konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.

Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde ikamet eden 8 nüfuslu Korkunç ailesi, depremde evlerinin yıkılması nedeniyle 3 yıldır Mevlana Evi’nde kalıyor. Depremde evi yıkıldığı için yeni bir evin temelini attığını belirten baba Abdulkadir Korkunç, çalıştığı inşaattan düşerek başından yaralandığını ve dolayısıyla temelini attığı evinin yarıda kaldığını söyledi. İnşaattan düştüğü sırada başından darbe aldığını ve çalışamaz duruma geldiğini ifade eden Korkunç, “Depremde evim yıkıldı. 8 nüfuslu ailemle birlikte Mevlana Evi’nde kalıyoruz. İnşaattan düştükten sonra çalışamadım. Bir yıldır yataktayım, çalışamıyorum. Bu nedenle evim de yarıda kaldı” dedi.

Sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) yapılan yardımlarla geçimini sağladığını ifade eden Korkunç, “Üç yıldır SYDV ile ara sıra komşuların yaptığı yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. Bunun dışında kimse gelip halimizi sormadı. En son SYDV bize bir yıllık bir ev kiraladı. Oraya taşınacağız. Allah devletimizden ve vakfımızdan razı olsun. Onlar olmasaydı biz şimdi dışarıda kalmıştık. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan sadece evimin tamamlanması için destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Mevlana Evi’nde kalmanın zorluklarına da değinen Korkunç, “Akşamları çatıdan su damlıyor. Bu nedenle mutfakta kalıyoruz. Bu sefer de burası soğuyor. Geceleri yatamıyoruz” şeklinde konuştu.

Anne Naziye Korkunç ise, özellikle elektriklerin kesildiği zamanlarda evin buz kesildiğini belirterek, “Zaten ben ve eşim hastayız. Diğer çocuklarım okuyorlar. Maddi imkansızlıklar ve ev olmaması nedeniyle bu sene liseye başlayacak olan kızım okulu bırakmak zorunda kaldı çünkü hem soğuk hem de uygun ortam olmadığı için ders çalışamıyorlar. Yetkililerden evimizin tamamlanması için destek bekliyoruz” dedi.

Çok sevdiği okulu maddi imkansızlıklar nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını vurgulayan Zeynep Korkunç da, “Okulu çok seviyorum. Askeri okuluna gitmek istiyordum ancak kızlar için kapandığından dolayı ben de tercih etmedim. Bana Gevaş İmam Hatip Lisesi çıktı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Zeynep Korkunç, imkanlar dahilinde okula tekrar dönmek istediğini ve polis olmak istediğini sözlerine ekledi.