Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, "Bu üzüm çok kıymetli, çok değerli, çok faydalı bir ürün. Biz bunu kış aylarında Güneydoğu Anadolu’da, Doğu Anadolu’da yarımşar kilogram, 250’şer gramlık paketler halinde askerimiz tarafından tüketilmesini istiyoruz" dedi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Türkiye genelinde uygulanan "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesinin bir benzerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine de uyarlanması için devlet büyüklerine çağrıda bulundu. Kuru üzümün özellikle kış aylarında çok faydalı olduğunu söyleyen Başkan Okur, "Bundan 5 yıl önce geçmiş kaymakamlarımızdan Kadir Serdar Otçu ile okullarda üzüm dağıtma kampanyası adı altında bir kampanya başlatmıştık. O zamanın milletvekillerinden Muzaffer Yurttaş sayesinde bütün Türkiye geneline yayıldı. Devletimizin çıkardığı bir kanun ile "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesine dönüştü. Bu kampanya tuttu. Şimdi bu üzüm çok kıymetli, çok değerli, çok faydalı bir ürün. Biz bunu kış aylarında Güneydoğu Anadolu’da, Doğu Anadolu’da yarımşar kilogram, 250’şer gramlık paketler halinde askerimiz tarafından tüketilmesini istiyoruz. Çünkü üzüm kış aylarında çok faydalı bir ürün. İnsanın kanını arttırıyor. Üşümesini önlüyor. İçindeki maddelerin vücuda zararı yok. Çok faydalı bir ürün olduğu için devlet büyüklerimizden bu kampanyanın orduda da kullanılmasını istiyoruz" dedi.

"Eğer istenirse çalışma yapabiliriz"

Üzümün Türk Silahlı Kuvvetlerinde de tüketilmesini istediklerini ve istendiğinde Saruhanlı’dan üzüm temin edebileceklerini belirten Okur, "Askerimizin üzüm yediği zaman zinde olduğunu, dinç olduğunu görecekler. Devlet büyüklerimize diyorum ki askerlerin sırt çantalarında üzüm bulundurmalarını istiyorum. Bunu mecliste dile getirmelerini, kanun çıkarıp ordumuz tarafından tüketilmesini bölge milletvekillerimize söyledik. Eğer istenirse bununla ilgili çalışma da yapabiliriz. Daha gerekirse ilk başlangıç olarak elimizden geldiği kadar biz buradan üzüm temin edebiliriz. Bu denensin. Ben iyi olacağı kanısındayım. Hemen hemen 310 bin ton üretimimiz var. Biz bunun 250 bin tonunu ihraç ediyoruz. Bunun neden kendi ülkemizde tüketmeyelim? Dış ülkelerdeki insanlar bunun değerini bilerek yiyorlar. Devlet büyüklerimiz inşallah bizim sesimizi duyar bu sayede bu üzümün iç piyasada tüketilmesi için de gerekli çalışmaları başlatırlar" diye konuştu.