Eskişehir’in İnönü ilçesinde otobüs kazası geçiren öğrenciler, dehşet anlarını anlattı. Öğrencilerin bir kısmı şoförün uyuduğunu, bir kısmı ise yolda çok süratli seyrettiğini iddia etti.

İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerini gezi için Eskişehir’e getirmekte olan otobüs, sabah saatlerinde İnönü ilçesi Dutluca rampalarında bilinmeyen bir nedenden ötürü devrilmiş ve 43 öğrenci yaralanmıştı. Eskişehir’deki çeşitli hastanelerde tedavileri tamamlanan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi tarafından misafir ediliyor. Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan misafirhanede konuk edilen öğrenciler, ailelerinin gelmesini bekliyor.

Misafir öğrencileri ziyaret eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, kazazede öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Acil şifalar” diledi. Prof. Dr. Gündoğan, talihsiz bir kaza yaşandığını ifade ederek, “İzmir’den üniversitemizi ziyaret için gelen öğrencilerimiz bir kaza geçirdiler ama çok şükür olumsuz sonuçları yok, sağlık durumları iyi. Hayati tehlikeleri ya da çok ciddi yaralanmaları olan öğrencilerimiz yok. Öğrencilerimizi üniversitemizde konuk edeceğiz. Kendileri öğle yemeklerini yedi. İnşallah bu akşam da üniversitemizin misafirhanesinde konaklayacaklar. İnşallah böyle talihsiz kazalar bir daha olmaz. Hepsine yeniden acil şifalar diliyorum” dedi.

“GELEN AİLELERİ DE ÜNİVERSİTEMİZİN MİSAFİRHANESİNDE KONUK EDECEĞİZ”

Öğrencilerin ailelerini de üniversitede konuk edeceklerini aktaran Prof. Dr. Gündoğan, “Öğrencilerimizin aileleri de gelecek. Gelen aileleri de üniversitemizin misafirhanesinde konuk edeceğiz. İnşallah hem öğrencilerimiz hem de aileleri üniversitemizden tatlı anılarla ayrılır, o kazayı unuturlar” diye konuştu.

Kazazede öğrencilerden Oğuzhan Eryılmaz, “Bariyerlere girdik. Bariyerlere girdikten sonra elektrik direği vardı. Elektrik direğine çarparak yavaşladık. Otobüs sola doğru yattı. Bu esnada yukarıdakiler üstümüze doğru düştü. Camlar kırıldı. Sonra arkadaşlarımızla beraber kırık camlardan çıktık. Ben ambulansı aradım. Ambulans, ağır yaralı arkadaşlarımızı götürdü. Sonra da birkaç tane daha ambulans geldi ve bizi aldı. Bütün arkadaşlarımız farklı hastanelere sevk edildi. Kaza bu şekilde oldu” şeklinde konuştu.

Eryılmaz, şoförün 2-3 sıra arkasında oturan bir arkadaşının şoförün uyuduğunu söylediğini kaydetti.

Ata Engiz, şoförün yol boyunca hızlı gittiğini öne sürerek, “Uyuyordum, pek fazla bir şey göremedim. Birden kendimi yukarı-aşağı zıplarken buldum. Çok şiddetli oldu. Bağrış-çağrış bir izdiham oldu. Çok korktuk. Birden camlardan çıkmaya çalıştık. Ben şoförün uyuduğunu tam görmedim çünkü ben de arka tarafta uyuyordum ama yol boyunca hızlı gittiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“50’YLE FALAN DA GİTSEK RAHAT RAHAT ESKİŞEHİR’E ULAŞIRDIK”

Çağatay Çetindoğan, “50’yle falan da gitsek rahat rahat Eskişehir’e ulaşırdık” diyerek şöyle konuştu:

“Ben de kafamı cama yaslamış uyuyordum. Birden cam kırılmasıyla uyandım. O sırada ben de uyuduğum için şoför uyuyor muydu bilmiyorum ancak bayağı hızlı gidiyordu, gereksiz bir hız vardı. Zaten erken saatlerde Eskişehir’de olacaktık. Yani o kadar hıza gerek yoktu. 50’yle falan da gitsek rahat rahat Eskişehir’e ulaşırdık. Zaten günümüz uzundu. Herkese geçmiş olsun.”