Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde İdris Güzeller isimli esnaf 2001 yılında polisin çalıntı olduğu iddiasıyla el koyduğu telefonuna tam 14 yıl sonra kavuştu.

Ürgüp ilçesinde çiçekçilik yapan İdris Güzeller, 2001 yılında bir çiçekçide çalıştığı sırada işyerine gelen polislerin henüz yeni aldığı Ericsson GA 628 model cep telefonunu çalıntı mal olduğu iddiasıyla aldığını söyledi. Telefonunu alan polislere telefonunun çalıntı olmadığını söylemesine karşın alınmasına engel olamadığını kaydeden Güzeller, “O dönem bu telefonlar çok gözdeydi. Bende maaşımı biriktirerek şu anda tam hatırlamadığım bir fiyata almıştım. Polislere çalıntı olmadığını söyledim ama bana inceleneceğini ve çalıntı olmadığı takdirde yeniden bana iade edileceğini söylediler” dedi.

Telefonunun alınmasının ardından uzun süre beklediğini ancak telefonunun geri teslim edilmediğini kaydeden Güzeller, bir müddet sonra kendisine yeni bir cep telefonu aldığını ve yeniden eski telefonuna kavuşma umudunu yitirdiğini söyledi. 14 yıl önce yaşadığı söz konusu olayı geçtiğimiz günlerde kendisine savcılıktan gelen bir telefonla hatırlayabildiğini belirten Güzeller, “Aradan tam 14 yıl geçti ve ben olayı unutmuştum. Olayın yaşandığı tarihte ben bekardım ve bir işyerinde maaşla çalışıyordum. Şimdi ise askere gidip geldim ve evlendim. Çocuğum var ve kendi işyerimi açtım. Sayısını hatırlamadığım kadar telefon değiştirdim. Telefonda beni arayan kişi ise bana 2001 yılındaki olayı söyleyerek bana telefonumu iade edeceklerini söyledi. Bir süre durakladım ve olayı hatırlamaya çalıştım. Sonrasında ise gittiğim savcılık emanetinde bana cep telefonu ve bir şarj cihazı verildi. Kendi kendime tebessüm ederek telefonumu aldım” diye konuştu.

Telefonu aldığında merakla çalıştırmaya çalıştığını ancak uzun yıllar sonra bataryasının bozulduğu için çalışmadığını söyleyen Güzeller, telefonu yaptırıp yeniden kullanmak istediğini söyledi. Güzeller son model telefonunun adalete yenilmesini ise “İnanıyorum ki Türkiye’de bir adalet var. Geç de olsa tecelli ediyor bir şekilde” sözleriyle değerlendirdi.