Crossfit eğitmeni Emre Demirkol, vücudunu yeşile boyayarak süper kahraman Hulk olarak Ankara sokaklarına çıktı. Yerli Yeşil Devi yolda gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Ankara Balgat’ta dünya çapında binlerce kişinin yaptığı genel güç ve kondüsyon programı Crossfit salonu açıldı. Salonun tanıtımı için dünyaca tanınmış süper kahraman Hulk’un yerli versiyonu Emre Demirkol sahneye çıktı. Önce tipik spor salonlarından çok farklı bir mekanda spor yapmaya başlayan yerli Hulk daha sonra kendisini sokağa attı. Ankara’nın soğuk havasına rağmen kısa bir koşu yapan Hulk’u sokakta gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. Ankaralı Yeşil Dev vatandaşları mükemmel bir vücuda sahip olmaları için Crossfit yapmaya çağırdı.

"GÜVENLİK" VE "SAĞLIK" İÇİN SPORA DAVET

12 yıldır profesyonel olarak spor yapan yerli Hulk Emre Demirkol, güvenlik ve sağlık için herkesin spor yapmasını istedi. İnsanları sağlıklı, huzurlu ve uzun ömür için spora davet eden Demirkol, "Hırs, azim, sabrederek, yiyeceğimi, içeceğimi içine katarak 12 yılımı spora verdim ve buraya kadar başarıyla geldim. Crossfit güzel bir spor. Herkesi spor salonlarına gelmeye davet ediyorum. Onların güzelce hocalar eşliğinde çalışarak, iyi yerlere gelmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

MÜKEMMEL BİR VÜCUT İÇİN CROSSFİT

Başkent’te mükemmel bir vücuda sahip olmak için artık engel yok. Günde sadece 30 dakikalık seanslarla kusursuz bir vücuda sahip olmanın yeni yönetimi Crossfit. Zamanı olmayan şehir insanının yeni sporu Crossfit sayesinde Fitness’la birkaç ayda yapılacak vücudu sadece 4 ayda, günlük iki saatlik bir çalışma yerine yarım saatlik bir seansla yapmak mümkün.

Crossfit’le yapılan hareketler, olimpik halter tekniklerin, temel jimnastik hareketlerinin ve atletizmin birleşmesinden oluşuyor. Crosffit antrenmanları rutinden ve şehirdeki tipik spor salonlarından uzak. 5-15 dakika arasında değişen seanslarla yapılan Crossfit’le kısa sürede en etkili spor hedefleniyor.

"ZAMAN BULAMIYORUM" BAHANESİNE SON

Türkiye’nin ilk Crossfit yarışmacılarından Erhan Aydil, "Çalışma prensibimiz grup dersi şeklinde ve yarışarak çalışıyoruz. Bu salonda herkesin kendine göre bir rakibi var, o yüzden kendisini daha çabuk geliştiriyor" dedi.

Crossfit’in zor ve yapılamayacak bir spor olarak bilindiğini belirten Aydil, bu algını yanlış olduğunu, 7’den 70’e herkesin Crossfit yapabileceğine dikkat çekti. Aydil, insanlara "zaman bulamıyorum" bahanesinden sıyrılmaları için Crossfit yapmalarını önererek, "Çok kısa sürüyor. 5 dakikalık antrenmanımız da var, 15 dakikalık antrenmanımız da var. Ondan sonra arkadaşları antrenmanlarını bitirmiş bir şekilde işlerine uğurluyoruz" dedi.

Aydil, ayrıca, kalp sorunu olanlar dışında her yaş ve kilodan insanların bu sporu yapabileceğini söyledi.

EĞLENEREK FİT OLMAK VÜCUT MÜMKÜN

Crossfit eğitmeni Onur Şentürk de yaklaşık 1 yıldır sertifikalı bir olarak antrenörlük yaptığını belirtti.

Yoğun bir tempoda çalışarak, yapılan sporu maksimize etmeyi amaçladıklarını ifade eden Şentürk, "Olimpik sporlar yapıyoruz. Bunu bir çok spor salonunda yaptırmıyorlar gerek sesten rahatsız oluyor millet gerekse bu eğitimi verecek antrenörler olmuyor. Ama burada hepsini bu işi bilenlerle yapıp diğer spor salonlarından amaç olarak farklılaşıyoruz. 10 aylık bir süre içerisinde iri ve yapılı bir vücuttan daha fit bir vücuda sahip olabiliyorsunuz" dedi.