İstanbul’daki taksi şoförü cinayetinin ardından İnegöl’deki taksiciler, kabin takılması noktasında federasyondan destek beklediklerini söyledi.

İstanbul’daki olayda hayatını kaybeden taksi şoförünün ardından gözler yine taksicilere çevrildi. Meslektaşlarına Allah’tan rahmet, ailesine ve taksici esnafına sabır ve başsağlığı dileyen 241 Nolu İnegöl Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık, kabinli araçlar konusunda Bakanlık veya federasyon tarafından bankalar aracılığıyla düşük faiz oranlarında kredi çıkarılması durumunda bunu her taksicinin yaptırabileceğini söyledi. Salık, "Taksilere kabin takılması sadece İnegöl’de değil, Türkiye genelinde istenilen bir şey. Çünkü taksici hangi saatte, kiminle karşılaşacağını bilmiyor. Telefonla aranıyor, filan adrese bir taksi isteniyor. Kim arıyor, nereye gidiyor, önü karanlık. İyi de olabilir, kötü de olabilir. İnegöl’de bazı olayları bizzat kendimiz yaşadık. Taksicinin can güvenliği hiçbir zaman yok. Taksicilerimizin de bir can güvenliği olması lazım” dedi.

Kabinli araç konusunda destek beklediklerini belirten Salık, “Bakanlık bu konuda bir zorunluluk çıkarsa, şu anda İnegöl’deki taksicilerin yüzde 5’i bunu yaptırabilir. Ama Bakanlık veya federasyon tarafından bankalar aracılığıyla düşük faiz oranlarında kredi çıkarılırsa hepimiz yaptırabiliriz. Çünkü herkes güvenli ve huzurlu bir şekilde bu işi yapmak istiyor. Sonuçta bunlar bizim ekmek teknemiz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Biz bu işi yaparken aynı zamanda bir kamu hizmeti de ifa ediyoruz. Vatandaş diyor ki, ‘İşinizi yapıyorsunuz sonuçta para alıyorsunuz’ ama gece bir arkadaşını, akrabanı yatağından kaldıramazsın, taksiciye gece 2’de, 3’te ulaşırsın. Taksilerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Belki para kazanıyor ama sonuçta bu da bir kamu hizmeti. Hasta taşıyoruz, yolda kalırsa kaldığı yerden gelip alıyoruz” diye konuştu.

"KORSAN TAKSİLERE DİKKAT"

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İnegöl’de de korsan taksi işi yapanların olduğunu ifade eden Salık, “Normal taksilerin 3’e gideceği yere onlar 1’e gidiyor. Bu sefer vatandaşlar onu tercih ediyor. Fakat korsan taksiyle gittiği zaman bir olay yaşadığında şikayet edecek bir merci yok. Ama usulüne uygun çalışan taksiyle gittiği zaman yaşanan herhangi bir durumda şikayet edebileceği, müracaat edebileceği bir merci var. Takside bir eşyanı unutabilirsin, başına bir şey gelebilir. Bindiğin taksinin plakasını alırsa, o taksiye ulaşabileceğin yeri bulabilirsin. Ama korsan taksiyi nereye şikayet edeceksin? Vatandaşlarımızı korsan taksiler konusunda uyarıyoruz; korsan taksilere binmesinler. Taksi plakalı taksileri tercih etsinler. Çünkü her konuda taksi garantidir” şeklinde konuştu.