Gaziantep’te, kimyasal madde kullanılmadan deri kumaşı ile üretilen ‘yemeni modelli çantalar’ yoğun ilgi görüyor.

Yemenicilik mesleğinin anavatanı olarak bilinen Gaziantep’te yapılan yemeni modelli çantalar, üretiminde kimyasal madde kullanılmamasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. İplik kullanılmadan hazırlanan yemeni modelli çantalar, içerisinde kimyasal madde olmadığı için elbiselerde meydana gelecek boya lekelerini önlüyor.

25 yıldan bu yana yemenicilik mesleği yaptığını belirten Ahmet Pektaş,’’ Daha önce sadece yemeni modelli ayakkabılar yapıyorduk. Şimdi yemeni modelli çanta da yapmaya başladık. Vatandaşlar yemenili çantalara rağbet gösteriyor. Çantalarımız tamamen deridir. Çantanın hiçbir yerinde ip kullanmıyoruz. Çantayı yaparken kimyasal maddeye de yer vermiyoruz. Yemeni ayakkabılarında kullandığımız deri ile yapıyoruz’ ’dedi.

Yemeni çantalara olan ilginin gün geçtikçe arttığını ifade eden Pektaş’’ Diğer çantalarda kimyasal madde çok kullanılıyor. Ama bizim yaptığımız çantalar garantilidir. Çantalarda kimyasal madde kullanmadığımız için boyası akmıyor. Ürünlerimiz tamamen doğaldır. Yemeni ayakkabısı almaya gelen vatandaşlar yemeni modelli çantayı da görünce şaşırıyorlar. Çantanın fiyatları boyutlarına göre değişiyor. Büyük, küçük ve orta boy çantalarımız var. Ortalama fiyat olarak çantalar 35 lira ile 75 lira arasında değişiyor. Toptan verilen yerlerde ise 200 liraya kadar çanta oluyor’’diye konuştu.