ÇANKIRI (AA) - Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM), 15. eğitim-öğretim dönemine 250 polis adayı ile başladı.

Merkezde yapılan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra POMEM tanıtım slaytı izlendi. 

POMEM Müdürü Süleyman Gül, yaptığı konuşmada, yeni dönemde merkezde 250 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Bugüne kadar merkezden 3 bin 317 polis adayının mezun olduğunu belirten Gül, "Ülkemizin tüm sınırları içerisinde terör ve organize suç örgütlerine karşı şimdiye kadar sayısız görevi başarıyla yürüten özel harekat branşına güç katmak üzere 15. eğitim-öğretim döneminde 5 bin özel harekat polisi yetiştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda eğitim merkezimizde de 250 öğrenci ile eğitim ve öğretime bugün itibarıyla başlıyoruz" diye konuştu.

- "Temel polislik eğitimi ön planda olacaktır"

Eğitimin 8 ay süreceğini anlatan Gül, "3 aylık dönemde temel polislik alanında eğitim görülecek. Sonraki 5 aylık dönemde ise özel harekat branşlı personel tarafından eğitim alacaksınız. Alacağınız teorik derslerinizde temel polislik eğitimi ön planda olacaktır" ifadelerini kullandı.

Gül, "Özel harekat eğitimi çerçevesinde donanım ve teçhizat kullanımı, bireysel ve ekip olarak operasyonel harekat tarzlarınız öğretilerek, her türlü fiziki ve iklim şartında göreve hazır hale gelmeniz, konusunda uzman eğitici kadromuzla sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmeniz için çalışacağız" bilgisini paylaştı. 

Konuşmanın ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürbüz Özdemir, 15. eğitim-öğretim döneminin ilk dersini verdi.

Devletin idari yapısı hakkında bilgi vererek devlet-toplum, devlet-insan ilişkisinin önemini vurgulayan ve Türklerdeki devlet anlayışını aktaran Özdemir, polislik mesleğinin her yönüyle insan merkezli olduğunu söyledi.