İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Pakistan’da 100’den fazla kampüsü bulunan The Superior Group arasında eğitim protokolü imzalandı. Protokol sayesinde, öğrenci ve akademisyenlerin değişimin yapılabileceği, akıllı sınıflar sayesinde eş zamanlı online dersler verilebileceği belirtildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Pakistan’da bulunan The Superior Group arasında eğitim protokolüyle güçlerini birleştirdi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende, özel liselerin ve üniversitenin yer aldığı 110 kişilik The Superior Goup’un okul yöneticisi ve İEÜ akademisyenleri katıldı. Protokol sayesinde, öğrenci ve akademisyenlerin değişimin yapılabileceği, akıllı sınıflar sayesinde eş zamanlı online dersler verilebileceği belirtilirken, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan, üniversitenin 2001 yılındaki kuruluşundan bu yana uluslararası eğitim anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Muğan, “Dünyanın 65 ülkesinden öğrencimize eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz, akıllı sınıflarda ve İngilizce eğitim alıyor. Öğrencilerimizi girişimci olarak yetiştiriyoruz. Bugün, 10 bin 199 öğrencimiz, 760 akademisyenimiz var. 8 fakültemizde 35 bölümde geleceğin yöneticilerini evrensel eğitim sistemiyle eğitiyoruz. Üniversitemiz 2015 yılından bu yana Pakistan Yükseköğretim Kurulunun (HEC Pakistan) uluslararası burs programına dahil oldu. Başarılı Pakistanlı öğrencilere, HEC Pakistan ile ortak yürüttüğümüz program sayesinde master ve doktora programlarında eğitim verebiliyoruz” dedi.

The Superior Group Başkanı Prof. Chaudry Abdul Rehman da, Pakistan’nın geneline yayılan 100’den fazla kampüsleri bulunduğunu ve İngilizce eğitim verdiklerini söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesinin eğitim dilinin İngilizce olmasının ve ikinci yabancı dilde zorunlu eğitim bulunmasının kendilerini çok etkilediğini vurgulayan Rehman, “Kolejimizin yanı sıra The Superior Üniversitesinde gençlerimizi yetiştiriyoruz. İşbirliği çerçevesinde öğrenci değişimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.