Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Afrin’de bulunan terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatını destekleyen bölge halkının vergi ve sigorta prim borçlarının ertelenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, Afrin’de bulunan terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatını destekleyen bölge halkının vergi ve sigorta prim borçlarının ertelenmesine ilişkin açıklamada bulundu. Palandöken, “Suriye sınırında bulunan Hatay ve Kilis illerinde faaliyet gösteren tarımsal üreticiler ile esnaf ve sanatkarların hazine destekli kredi ve ödemelerinin faizsiz olarak 1 yıl süreyle ertelenmesi sevindiricidir. Yine Kilis’te 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi ve sosyal güvenlik borçlarının talebimiz doğrultusunda 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmesi tüm bölge adına sevindirici olmuştur” dedi.

Aynı şekilde Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerinin de Ocak ayına denk gelen SGK borçlarının 28 Şubat 2018’e kadar ertelendiğinin altını çizen Palandöken, “Hem vergi hem de sigorta primlerinin 6 ay süreyle tamamı ertelendi. 6 aylık sürenin dolmasından sonra mücbir sebeplerin devam etmesi halinde bunların uzatılma durumunun da söz konusu olması esnafımız ve bölge halkı adına sevindiricidir. Ayrıca bölgede ekonomik çarkların dönebilmesi için de terörden zarar gören esnafa 2 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi talebimizin de olumlu karşılanarak Bakanlar Kurulunda yapılan görüşmenin sonrasında çalışma başlatılması esnafımız ve bölge halkına büyük bir umut olmuştur. Çünkü 6 ayı ödemesiz 2 yıl vadeli sıfır faizli kredi bölge esnafı için can suyu olur” diye konuştu.