KAYSERİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Ülkemizin hassasiyet adı altında gösterdiği tavrı çok sağlıklı bulmuyoruz. Türkiye sanki meseleyi üzerine almıştır" dedi.

Tongüç, Saadet Partisi Genel Merkezi'nce düzenlenen "Halkla Kucaklaşma" programları kapsamında il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Paris'teki saldırılara değinen Tongüç, yaşananları tasvip etmediklerini, hiç kimsenin kendi kafasına göre hüküm vererek, ceza kesmesini uygun bulmadıklarını söyledi. 

Yaşanan süreci değerlendiren Tongüç, "12 kişinin öldüğü, daha sonraki olaylarla bu sayının 17'ye çıktığı üzücü bir hadise. Bu bir sonuçtur, bunun öncesine baktığımız zaman İslam'ın değerlerine karşı topyekun 11 Eylül bahane edilerek İslamafobi üzerinden planlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Tongüç, terör saldırısını protesto etmek için bazı ülkelerin liderlerinin Paris'te bir araya gelerek yürüdüğünü anımsatarak,  bugüne kadar milyonlarca insanın Müslüman olduğu için öldürülmesi karşısında 40-50 devlet başkanının bir araya gelip yürüdüğünü hiç görmediklerini belirtti.

Türkiye'nin olaylar karşısındaki tavrını eleştiren Tongüç, şunları kaydetti:

"Ülkemizin hassasiyet adı altında gösterdiği tavrı çok sağlıklı bulmuyoruz. Türkiye sanki meseleyi üzerine almıştır. Bugün dünyada İslami hareket adı altında ortada bulunanların hepsi Hizbullah ve Hamas dahil bu hadiseleri kınamışlardır. Avrupa'yı akıl tutulmasından kurtulmaya, aklı selim ile meseleleri ele almaya, problemleri yuvarlak masa etrafında Müslümanlarla bir araya gelerek konuşmaya davet ediyoruz. Netanyahu'nun, yani Filistin'de her türlü zulmü katliamı yapan birinin Paris'te boy göstererek teröre karşı yürümesini komedi olarak görüyoruz. Türkiye burada illa temsil edilecekse bir bakanla temsil edilmeliydi. Bu olaylar bahane edilerek Türkiye'de provokasyon denilebilecek yayınlara geçit verilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum."