ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için 18 siyasi parti aday listesini sundu.

Seçime katılacak siyasi partilerin aday listelerini verme süresi saat 17.00'de sona erdi.

YSK'ya aday listesi sunan partiler şöyle:

"AK Parti, CHP, MHP, HDP, Millet Partisi, Vatan Partisi, Merkez Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Liberal Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Komünist Parti, Doğru Yol Partisi, Toplumsal Uzlaşı ve Reform Partisi." 

YSK, seçime katılma yeterliliği bulunan 27 partiyi tespit ederek oy pusulasındaki yerlerini belirlemişti.

Seçime katılma yeterliliği bulunan 9 partiden yasal süre olan saat 17.00'ye kadar YSK'ya temsilci gelmedi. Listelerini getirmeyen siyasi partiler nedeniyle 27 parti arasında çekilen kura sonucu belirlenen oy pusulası da değişecek. Bu partiler çıkarılacağı için siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinde başa doğru kaydırma yapılacak.

-Listeler bugün incelemede 

YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini ve bağımsız adayları incelemeye bugün başlayacak.

Kurul, 22 Eylül'e kadar tespit edilen eksiklikleri, siyasi partilerin genel merkez yetkili organlarından ve bağımsız adaylardan tamamlamasını isteyecek. 

YSK, milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemlerini 23 Eylül'de tamamlayarak yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderecek. 

Geçici aday listelerine yapılacak itirazların da incelenmesinin ardından, 28 Eylül'de milletvekili kesin aday listeleri Resmi Gazetede ilan edilecek.